Politica

Isvoranu: Primăria trebuie să investească în bazele sportive

Isvoranu: Primăria trebuie să investească în bazele sportive

Candidatul Alianței USR-PLUS la primăria municipiului Brăila, Mihai Cristian Isvoranu, are un proiect electoral pe mai multe domenii, unul dintre ele fiind sportul.

Sportul brăilean se află într-un regres vizibil în ultimii ani, singura echipă care a mai rămas în top fiind echipa de handbal. La fotbal echipa a ajuns în Liga a 3-a, înotul nu mai dă performeri de ani buni, rugby-ul este aproape desființat, iar la atletism performanțe mai sunt doar la nivel de juniori, pentru că la seniori nu mai sunt sportivi.

Isvoranu consideră că în anii următori, cu fonduri europene, administrația locală ar trebui să-și îndrepte atenția către un stadion modernizat, un bazin de înot în aer liber modernizat și finalizarea Bazinului olimpic de înot. Candidatul USR-PLUS spune că este nevoie de o bază sportivă pentru atletism și alte baze pentru diferite sporturi, dar și terenuri de sport în cartiere, în curtea școlilor. Un lucru subliniat de Isvoranu este și finanțarea sportului de orice fel, care în ultimii ani a fost una direcționată într-un singur sport la nivelul primăriei Brăila.

Brăila nu are infrastructură pentru sport, dar are campioni. Vreau să schimb acest lucru. Vreau să investim în baze sportive, în promovarea sportului în rândul copiilor și tinerilor, în promovarea campionilor brăileni ca modele de urmat. Un oraș de dimensiunea Brăilei trebuie să aibă un stadion modern. Cred că un astfel de proiect ar trebui să fie o prioritate pentru orice administrație. Vreau să finalizăm în sfârșit bazinul de înot a cărui modernizare a început cu mulți ani în urmă și încă nu este gata. Vreau să modernizăm bazinul de înot în aer liber de la LPS. Vreau, de asemenea, să avem o bază sportivă pentru atletism. Vreau să facem ca în Brăila să fie posibil să joci tenis, dacă ești un copil inspirat de Simona Halep, de exemplu. Vreau să investim în refacerea terenurilor de sport în cartiere și a bazelor sportive de masă pentru toți copiii. De ce? Pentru că, dacă învățăm copiii să facă sport de mici, mai târziu asta se va traduce în gradul de sănătate al populației. Vom începe cu curțile școlilor, deschise pentru sport și mișcare, și apoi cu transformarea diferitelor terenuri virane care stau pline de gunoi în spații pentru sport. Vreau să încurajez companiile să susțină copiii care intră în programe sportive speciale, să îi sponsorizeze, să își lege numele de niște proiecte cu abordări profesioniste a performanței sportive. Le voi propune să doneze, conform legii, cota-parte deductibilă din impozitul pe profit. Legea în acest caz ne chiar ajută, trebuie doar să știm să o folosim. Brăila este un oraș la Dunăre și a dat campioni la înot. Brăila a făcut istorie în sport și merită să redevină o pepinieră pentru mari sportivi. Cred cu tărie că finanțarea sportului este esențială pentru a încuraja sportul de masă și pentru a crește noi campioni. Vreau să investim în refacerea terenurilor de sport în cartiere și a bazelor sportive de masă pentru toți copiii. De ce? Pentru că, dacă învățăm copiii să facă sport de mici, mai târziu asta se va traduce în gradul de sănătate al populației. Vom începe cu curțile școlilor, deschise pentru sport și mișcare, și apoi cu transformarea diferitelor terenuri virane care stau pline de gunoi în spații pentru sport. Vreau să încurajez companiile să susțină copiii care intră în programe sportive speciale, să îi sponsorizeze, să își lege numele de niște proiecte cu abordări profesioniste a performanței sportive. Le voi propune să doneze, conform legii, cota-parte deductibilă din impozitul pe profit. Legea în acest caz ne chiar ajută, trebuie doar să știm să o folosim. Brăila este un oraș la Dunăre și a dat campioni la înot. Brăila a făcut istorie în sport și merită să redevină o pepinieră pentru mari sportivi. Cred cu tărie că finanțarea sportului este esențială pentru a încuraja sportul de masă și pentru a crește noi campioni. Legea 69 îi permite primăriei să aloce fonduri pentru sport de performanță, sport de masa, infrastructură sportivă și competiții sportive” spune Mihai Isvoranu.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •