Alegerea unei cariere constituie un moment important în viața viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a, moment care trebuie privit din perspectiva implicațiilor pe termen lung.

”Având în vedere contextul actual, ne dorim ca elevii din municipiul și județul Brăila să facă această alegere cunoscând atât oferta educațională pentru învățământul liceal, profesional și dual dar, în același timp, fiind informați cu privire la meseriile relevante pentru piața muncii din municipiul și județul Brăila” a declarat inspector școlar general adjunct, Cici-Mihaela Bolovan.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a organizat , miercuri, 10 martie 2021, începând cu ora 12.00, un eveniment on line prin care s-a marcat Ziua Națională a Meseriilor și s-a promovat învățământul dual și  profesional, la nivelul județului Brăila.

La activitate au participat: elevii și părinți ai elevilor de clasa a VIII – a interesați de învățământul dual și învățământul profesional, directorii unităților de învățământ gimnazial din municipiul și județul Brăila, diriginți ai claselor a VIII – a, consilieri școlari,

De asemenea, au răspuns invitației Inspectoratului Școlar Județean și au participat la această activitate, reprezentanți ai agenților economici cu care liceele brăilene au contracte pentru pregătirea profesională. De la VARD SA a participat Gorciu Mădălin – domeniul mecanică, calificări: sudor, lăcătuș construcții navale, tubulator naval. De la ART SONEVA SRL a participat Bănică Octavian pentru calificarea în meseria de cofetar patiser. De la ALGADRI CONSTRUCT SRL a participat Scarlat Petruș pentru domeniul construcții, cu calificari în meseriile de: zidar, zugrav, ipsosar.

S-au prezentat aspecte ale metodologiei de admitere și s-a discutat despre beneficiile pe care viitorii absolvenți de clasa a VIII-a le pot avea dacă aleg o anumită calificare, despre ceea ce pot învăța urmând diverse profiluri, despre ocupațiile pe care le pot avea la finalul studiilor profesionale dar și despre modul în care se poate evolua în cariera aleasă.

Organizatori:

-Inspector Școlar General, prof. dr. Cătălin Canciu

-Inspector Școlar General Adjunct, prof. Cici – Mihaela Bolovan

-Inspector  școlar învățământ profesional și tehnic, prof. Daniela Condei

-Inspector școlar pentru minorități, prof. Gina Anton

– Inspector școlar invățământ special, prof. Vasilica Vargă

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •