Administratie

Întârzieri exagerate la construcția Bazinului Olimpic de la Brăila

Întârzieri exagerate la construcția Bazinului Olimpic de la Brăila

Bazinul Olimpic care se construiește la Brăila pe locul fostului stadion Voința, nu este gata nici după mai bine de 2 ani de la data la care avea termen de finalizare. Acest proiect este realizat de Compania Națională de Investiții, iar Primăria Brăila este partener, care trebuie să achite o cotă parte din această investiție.

În ședința CLM din 29 mai, consilierul PNL Adrian Tabarac i-a adresat o întrebare primarului Marian Dragomir referitor la lucrările de pe șantierul de la Bazinul Olimpic.

Primarul Marian Dragomir a explicat că una dintre cauzele întârzierii este faptul că între timp, după începerea lucrărilor, condițiile de omologare a bazinelor olimpice s-au modificat, astfel că tabela de rezultate și iluminatul din bazin au trebuit să fie modificate.

Dragomir a răspuns că CNI a luat decizia de a nu se realiza o atribuire directă pentru sistemul de iluminat şi tabela de marcaj către Midanne Invest Group, firma care realiza lucrările la Bazin, ci să organizeze o nouă licitaţie publică. În urma acestei licitații câştigătoare a fost desemnată tot firma Midanne, care care trebuia să finalizeze lucrările în primăvara anului 2018.

“Dacă noi făceam recepţia Bazinului Olimpic fără aceste două componente esenţiale, el nu era valid pentru a se organiza acolo competiţii europene şi toată această investiţie ar fi fost exclusiv plătită de Primăria Municipiului Brăila şi nu în cotă parte, aşa cum este în momentul de faţă. Din informaţiile pe care le deţin, licitaţia a fost finalizată săptămâna trecută, în ceea ce priveşte ambele componente. A fost câştigată tot de societatea Midanne, deci cei care construiesc bazinul, şi urmează ca după semnarea contractului şi îndeplinirea procedurilor, să se reia lucrările la bazin. A fost o chestiune tehnică, efectiv, care nu a ţinut de noi în momentul de faţă”, a spus Marian Dragomir.

Contractul s-a semnat în 2011, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost în aprilie 2015, cu termen de finalizare martie 2018. Problemele legate de tabela de cronometrare și iluminatul bazinului datează din toamna anului trecut, după ce la începutul lucrărilor a fost o problemă cu pânza freatică care era mai sus decât cea din proiect.

Încă de la stabilirea locului în care se va construi Bazinul Olimpic au existat contestatari, mai ales că acolo se afla un stadion pe care își desfășura activitatea un club sportiv de rugby, nevoit să își mute apoi activitatea pe stadionul din stațiunea Lacu Sărat, unul în care condițiile erau net inferioare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •