Politica

Intarata-i, drace! Craciunul, al vostru, Revelionul, al nostru

Intarata-i, drace! Craciunul, al vostru, Revelionul, al nostru

Intarata-i, drace! Craciunul, al vostru, Revelionul, al nostruVa mai amintiti de biletelele care circulau, in urma cu 23 de ani, prin oras? Cam asta ziceau ele: „Craciunul e al vostru, Revelionul e al nostru”. Se spunea ca fluturasii aia ar fi fost aruncati pe strazi de catre securistii-teroristi, care ar fi dorit sa revina sistemul comunist in Romania. Nu a fost asa, cred ca v-ati dat seama, intre timp, chiar daca, uneori, ceata acopera trecutul, prezentul si chiar viitorul.

Intre biletelele de atunci, si situatia de astazi nu sunt prea multe legaturi, mai ales ca USL nu este, nicidecum, un partid revolutionar-embrionar, si nici Opozitia, oricare ar fi aceasta, nu reprezinta, la fel de nicidecum, teroristii din decembrie ’89.

Legatura, singura legatura pe care o fac este aceea ca, si acum, ca si atunci, traim o situatie de incertitudine, chiar daca tara a trecut, de curand, prin niste alegeri declarate, cam de toata lumea, democratice.

De cateva zile, primul ministru desemnat Victor Ponta se straduie sa incropeasca un guvern. Ba ca va avea nu-stiu-cate ministere, ba ca va avea nu-stiu-cate, minus cateva. Ba ca un cutarica sau altul va fi ministru, ba ca acelasi cutarica va fi doar ministru delegat, adica un fel de mutunache, fara nicio putere, in afara de dreptul de a participa la sedintele guvernului.

Bilbele graviditatii noului guvern, care se succed, de la o ora la alta, uneori cu o viteza ametitoare, dau impresia ca acolo, in Uniune, se petrece ceva necurat, ca cele doua mari partide componente, PSD si PNL, incearca sa-si infiga unul altuia cutitul in spinare.

Iesirile la rampa televiziunilor ale celor doi co-presedinti, Victor Ponta si Crin Antonescu, care incearca, pe rand, sa linisteasca apele, nu reusesc decat sa adanceasca nebulozitatea unor semne de intrebare, perdeaua de fumigene nereusind sa astupe eventualele certuri pe posturi, din interiorul USL.

Amanarile, retractarile, formulele finale de guvern rediscutate, remasurate, reasamblate, schimbate pe ici, pe colo, arata, oricate asigurari ar da Antonescu sau Ponta, ca e ceva putred in danemarca unionala.

Sa fi venit vremea ca liberalii sa-si ia jucariile si sa porneasca singuri in mandatul acesta? Unii asa cred. Unii chiar au prezis ca se va intampla acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.