Sport

Înfrângere cu 0-2 pentru Dacia Unirea în ultimul meci pe teren propriu

Înfrângere cu 0-2 pentru Dacia Unirea în ultimul meci pe teren propriu

Dacia Unirea Brăila a jucat astăzi ultimul meci pe teren propriu în Liga a 2-a, în fața Farului Constanța, echipă care avea nevoie de puncte la Brăila pentru a se salva matematic de la retrogradare înaintea ultimei etape.

După o primă repriză ”albă” SSC Farul Constanța a marcat de două ori în partea a doua a meciului și și-a adjudecat toate cele trei puncte la Brăila, cu o victorie cu scorul de 2-0 (0-0). La final jucătorii lui Grigoraș au salutat galeria formată din circa 80 de persoane venite de la Constanța să-și încurajeze favoriții, iar cei circa 250 de spectatori brăileni i-au aplaudat și ei pe jucătorii lui Florentin Petre pentru ambiția și dăruirea de care au dat dovadă.

Cu mai multe absențe în lot, dar și pe un teren cu denivelări și cu iarbă netunsă, echipa lui Petre Grigoraș s-a chinuit în primele 45 de minute și nu și-a creat prea multe ocazii de poartă. În minutul 4 Păun a șutat de la marginea careului, poziție centrală, dar mingea a lovit un jucător al gazdelor și a ieșit în corner. În minutul 9 brăilenii au avut o acțiune mai periculoasă de atac, dar centrarea lui Konyeha a fost deviată în corner de un apărător al Farului. În minutul 16 Jallow a șutat slab din coțul careului și Avram a reținut.

În minutul 39 Da Costa i-a pasat în stânga lui Fotescu, însă Coteț a fost mai rapid și i-a luat fața jucătorului de la Farul. În minutul de prelungiri al primei reprize Rosado a reluat cu capul peste poarta lui Moldoveanu și la pauză scorul a fost 0-0.

În minutul 47 Farul a deschis scorul. Georgian Păun a șutat de la 18 metri lateral stânga, Moldoveanu a respins o minge care se îndrepta spre vinclu, dar balonul a ajuns la Nicolae Moise, aflat la 12 metri de poartă, iar acesta a șutat pe colțul scurt și a marcat pentru 0-1.

În minutul 53 Da Costa a centrat în fața porții, dar Moroianu a reușit să blocheze șutul lui Păun. Două minute mai târziu Diakite a trimis spre poartă de la 10 metri, Avram a scăpat mingea din mână, dar tot el a scos de pe linia porții și a evitat golul egalizator.

În minutul 57 Păun a șutat de la 18 metri perpendicular pe poartă, dar mingea a trecut pe lângă bara porții lui Moldoveanu.

În minutul 66 constănțenii au obținut o lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă, dar Silva Soares a șutat în Coteț.

În minutul 72 Ciucureanu a trmis mingea în poarta Farului, dar golul a fost anulat pentru poziție afară din joc a fotbalistului brăilean. Peste patru minute Jallow a scăpat spre poarta oaspeților, a intrat în careu, dar mingea i-a sărit din față și Avram a reținut.

În minutul 77 Păun a centrat de pe dreapta, Moise a retrimis cu capul în centrul careului, dar Rosado a șutat pe lângă poartă de la circa 14 metri.

În minutul 82, fostul jucător al Farului, Lamie Diakite a șutat multe pe lângă oartă de la 16 metri poziție centrală, după o pasă primită din dreapta, de la Ciucureanu.

În minutul 84 oaspeții au marcat și golul doi. La o centrare de pe dreapta, Georgian Păun a fost găsit liber la 10 metri de poartă și nu l-a iertat pe Moldoveanu.

În minutul 89 Ciucureanu a pasat în adâncime pentru Jallow , dar acesta a fost deposedat de Ehman și tabela a rămas și după cele trei minute de prelungiri 0-2 pentru Farul Constanța.

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Diakite, Moroianu, Van den Driest – Val. Robu (min. 85 S. Sava), Căruţă, Konyeha (min. 62 T. Subțirică), M. Mihalcea (min. 69 Băcanu), Ciucureanu -Jallow. Antrenor: Florentin Petre

SSC Farul: R. Avram – Mih. Şandru (min. 71 Zamfir), Antoche, Ehmann, Sabangeanu (min. 77 Pacionel) – M. Fotescu (min. 58 Diogo Gomes), Celestino Silva Soares, Diogo Rosado, R. Miranda – Nic. Moise, Păun. Antrenor: Petre Grigoraş

Dacia Unirea a ajuns la al patrulea meci consecutiv în care nu a marcat nici un gol și cu o etapă înaintea finalului de campionat al Ligii a 2-a are 19 puncte și un golaveraj de 30 de goluri marcate și 117 primite. În urma victoriei de la Brăila, Farul Constanța este salvată matematic de la retrogradare. Echipele retrogradate sunt: Energeticianul, Aerostar Bacău, Poli Timișoara, CS Balotești și Dacia Unirea Brăila. Chindia Târgoviște și Academica Clinceni au promovat în Liga 1, iar echipa care va juca barajul pentru promovare se va decide în ultima etapă, între U Cluj și Petrolul Ploiești.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •