Sport

Înfrângere care condamnă Dunărea Brăila la lupta pentru evitarea retrogradării

Înfrângere care condamnă Dunărea Brăila la lupta pentru evitarea retrogradării

HC Dunărea Brăila a pierdut lamentabil meciul de pe teren propriu cu CSM Slatina și s-a îndepărtat la 9 puncte de locurile care ar fi putut să salveze echipa de la baraj. După un început bun de meci, ”benzina” s-a terminat prin minutul 20 și CSM Slatina s-a impus la Brăila cu 21-19 (11-11).

Începutul de meci a fost bun pentru fetele pregătite de Aurelian Roșca, chiar dacă au marcat doar două goluri în primele 10 minute, dar nu au primit niciunul. În minutul 16 Dunărea Brăila a avut prima dată patru goluri avans, scor 6-2, dar după 8-4 în minutul 18 a urmat o perioadă de 8 minute în care n-au marcat și a primit patru goluri, iar Slatina a reușit să egaleze prima dată în acest meci. În minutul 28, la scorul de 10-10 Preda a ratat o aruncare de la 7 metri, după ce marcase în precedentele cinci, și în ultimul minut al primei reprize Alexandra Andrei a adus echipa oaspete prima dată în avantaj. Cu 10 secunde înaintea finalului primelor 30 de minute ale meciului Axinte a marcat pentru 11-11 și la pauză s-a intrat la egalitate.

Din păcate, după pauză jucătoarele de la Brăila au venit pe teren și mai visătoare. În minutul 32 Raluca Dascalete a aruncat în bară de la 7 metri, dar nici o jucătoare de la gazde nu a urmărit la recuperare, astfel că Slatina a rămas în atac și în minutul 33 Andrei a marcat pentru 11-12. Un minut mai târziu aceeași handbalistă a dus echipa oaspete prima dată la două goluri avans.

Diferența de unu-două goluri în favoarea Slatinei s-a menținut până în minutul 40, la scorul de 14-16, scor la care Alina Vătu ratează o aruncare de la 7 metri parată de Lăcrămioara Stan, iar asta le-a ridicat moralul fetelor Victorinei Bora care s-au distanțat la 5 goluri în minutul 48, scor 14-19, pe fondul unor greșeli individuale, dar și a unor decizii controversate ale celor doi arbitri buzoieni. Munteanu, Safta și Dache au marcat trei goluri la rând pentru Brăila, care a redus handicapul la două goluri, scor 17-19 în minutul 52 și cei 1000 de spectatori încă mai sperau într-o revenire a favoritelor.

Speranța le-a fost năruită de cele două goluri ale Herminei Stoicănescu care a dus echipa din Slatina la patru goluri avans în minutul 54. Până la final oaspetele nu au mai înscris în poarta Mariei Razum, dar Dunărea a marcat doar de două ori, prin Shutska și Tudor și Slatina s-a impus la Brăila cu 21-19, luând o gură serioasă de oxigen pentru salvarea de la retrogradare și anul acesta.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Cătălina Preda -5 goluri (toate de la 7 metri), Diana Axinte -4, Diana Munteanu -2, Alina Vătu -2, Nicoleta Tudor -2, Elena Dache -2, Iryna Shutska -1 și Nicoleta Safta -1. Au mai jucat: Marina Razum (11 intervenții reușite), Gabriela Dobre – portari, Ana Maria Berescu, Cristina Gheorghe, Ana Maria Berbece, Natasha Krnic, Elena Carmina Manea.

Pentru CSM Slatina au marcat: Alexandra Andrei – 6 goluri, Oana Chitacu -4, Hermina Stoicănescu -3, Raluca Dascalete -3, Clara Vădineanu -2, Lorena Ostase -1, Ștefania Lazăr -1, Geanina Drăghici -1. Lăcrămioara Stan a avut 11 intervenții reușite.

Dunărea Brăila rămâne pe ultimul loc în Liga Florilor, iar în penultima etapă a turului va juca în deplasare, duminică, 13 ianuarie, de la ora 17.00, cu CS Gloria 2018 Bistrița.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •