În anul 2022, în România, se va realiza Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru că recensământul este o cercetare statistică de mare anvergură și pentru a ne asigura că acesta se va desfășura conform planificării, este necesar ca atât organizatorii, cât și participanții la acest proces să cunoască etapele, modalitatea de desfășurare și importanța participării la recensământ.

În acest sens, în conformitate cu prevederile art. 29 lit. f) din O.U.G. nr.19/2020, în perioada 10 – 31 martie 2021, Institutul Național de Statistică, prin direcţiile sale teritoriale de statistică, va efectua un recensământ de probă la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese aleator, de pe întreg teritoriul țării. Acesta este un exercițiu ale cărui rezultate nu vor fi diseminate publicului, fiind realizat cu scopul de a ne asigura că totul va funcționa ireproșabil anul următor la recensământul propriu-zis. Recensământul de probă se va desfăşura cu sprijinul și colaborarea cetățenilor din localitatea dumneavoastră, din zonele constituite ca eșantion. 

La nivelul judetului Brăila, Recensământul Populației și Locuințelor de probă se va desfășura în municipiul Brăila, în zona Ansamblul Buzăului –Cartier Radu Negru și în comuna Vădeni, sat Vădeni.

Întrucât este primul recensământ care se va desfășura diferit față de cele de până acum, vă rog să sprijiniți demersul nostru și să asigurați informarea cetățenilor, precum și îndemnul de a participa la recensământul de probă. Ca măsură de protecție împotriva SARS-Cov 2, este important ca cetățenii să știe că au posibilitatea de a se autorecenza, completând un formular de preînregistrare disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ . Ulterior, persoanele care se vor autorecenza la recensământul de probă vor primi, la adresele de e-mail indicate (în formularul de preînregistrare) un link care îi va dirija spre chestionarul individual. Această etapă de autorecenzare se va desfăşura timp de șapte zile, între 10 şi 16 martie 2021.

Cetățenii care, din motive obiective, nu se pot autorecenza trebuie informați cu privire la faptul că, în perioada 22-31 martie 2021, vor fi vizitați de către un recenzor pentru realizarea interviului față în față.

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE 679/2016) și cu asigurarea confidențialității statistice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •