Sport

Inca o infrangere fara gol marcat acasa pentru Dacia Unirea Braila

Inca o infrangere fara gol marcat acasa pentru Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila nu a reușit nici la ”borna” cu numărul 11 să spargă gheața și să obțină prima victorie în acest sezon al Ligii a 2-a. Echipa antrenată de Florentin Petre și-a trecut în cont a șaptea înfrângere, din care a cincea pe teren propriu. Dar ce e mult mai dureros este faptul că de peste 470 de minute nu a marcat nici un gol în meciurile jucate pe Municipal. Dacia Unirea a pierdut miercuri după amiază meciul cu ASU Politehnica Timișoara cu 0-2 (0-1), după un meci în care au avut două situații de a marca în postură de singur cu portarul, ratate cu multă nonșalanță.

În minutul 2 Bozian i-a pasat lui Velici, aflat la limita offsaidului, printre fundașii brăileni, dar atacantul Timișoarei, talonat de Niță, nu a reușit să pătrundă perpendicular pe poartă și a ieșit înspre tușă, unde Niță a trimis mingea în aut.  În minutul 5 Vitan a șutat de la distanță, puțin pe lângă poartă. În minutul 9, după un fault în atac comis de Vitan. Coadă a executat și a trimis lung, în față, pentru Velici, dar centrarea acestuia nu a fost pe direcția unde se afla Plămadă. În minutul următor Niță a trimis o centrare de pe dreapta în careu, dar mingea a ajuns în brațele lui Murariu.

În minutul 12, după o degajare greșită a lui Avram, Ignea i-a pasat în stânga lui Velici, care a șutat de la 22 de metri, fără probleme pentru portarul Brăilei. Două minute mai târziu Plămadă a șutat de la 20 de metri, cu pământul, dar Avram a reținut.

În minutul 17 Maxin i-a pasat bine în careu lui Bebey, dar șutul acestuia de la 11 metri lateral dreapta, la colțul lung, a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 20 Plămadă a primit o pasă în adâncime, a intrat în careu și a căzut în duel cu Pleșa, însă arbitra Iuliana Demetrescu i-a acordat acestuia cartonașul galben pentru simulare. În minutul 22 Vitan a trimis în centru pentru Maxin, acesta a deviat cu călcâiul la marginea careului pentru Mucuță, care i-a pasat în dreapta lui Bebey. Atacantul brăilenilor a preluat mingea și a intrat în careu, dar șutul său de la 14 metri ușor lateral dreapta a fost respins cu piciorul de Murariu. Un minut mai târziu, la o combinație în dreapta a gazdelor, mingea a ajuns la Niță care a pătruns în careu, dar șutul său nu a nimerit cadrul porții.

În minutul 26 Bozian a șutat din întoarcere de la 18 metri, dar Avram a avut un reflex salvator și a respins în lateral. Un minut mai târziu, după o aruncare de la margine din apropierea careului gazdelor, Merville a deviat greșit mingea pe spate, aceasta a ajuns la Bozian care a șutat din 7 metri în Hâmpea, iar Plămadă, venit din spate a șutat din 7 metri lângă bara din dreapta portarului Avram, 0-1 din minutul 27.

Meciul a intrat într-o perioadă anostă, cu multe pase greșite de ambele părți. În minutul 35 Brăila a ratat cea mai mare ocazie de gol din acest meci. Niță a luat o acțiune pe partea dreaptă, a pasat la marginea careului pentru Bebey, iar acesta a prelungit în stânga la Mucuță, aflat la 11 metri, cu poarta goală în față, dar a trimis cu latul pe lângă poartă. În minutul 39 Velici a șutat de la 20 de metri, dar Avram a reținut. În minutul 41 Hâmpea a respins cu capul din centru careului o centrare de pe stânga, mingea a ajuns la Bilia, care a șutat de la 22 de metri puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Avram. În minutul 44 după un atac al brăilenilor prin Maxin, oaspeții au respins și au pornit un contraatac, mingea i-a fost trimisă în adâncime lui Plămadă, care a intrat în careu talonat de Pleșa, dar a căzut în duel cu acesta și l-a faultat pe fundașul central improvizat al Daciei Unirea. Rezultatul primei reprize a rămas astfel 0-1.

După pauză, în minutul 49, Velici a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, poziție centrală, dar mingea a trecut pe lângă bara din stânga porții brăilene.

În minutul 51 Merville a avut o intervenție imprudentă la Bozian, la 28 de metri lateral dreapta. Ignea a executat lovitura liberă și a centrat pe colțul lung, la marginea careului de 6 metri, de unde Velici a reluat imprecis, singur cu portarul, pe lângă bara din stânga lui Avram. În minutul 53 Van Der Driest a centrat pe bara a doua, dar Mucuță a reluat imprecis și mingea a trecut prin fața porții și a ieșit în aut de poartă.

În minutul 61, după o aruncare de la margine de la centrul terenului, mingea a ajuns la Bozian, care a centrat de lângă Pleșa pentru Velici, iar acesta a reluat cu capul din 6 metri în poarta lui Avram, 0-2.

În minutul 69 putea fi 0-3, dar Velici a ratat șansa de a realiza un hat-trick. Acesta a primit o pasă în careu și a șutat de la 6 metri, de lângă Pleșa, dar Avram a respins cu piciorul. Meciul s-a liniștit până spre final, oaspeții mulțumindu-se cu scorul de pe tabelă, iar gazdle fiind lipsite de idei și claritate în joc.

În minutul 89 Plămadă a primit o pasă în adâncime, a trimis mingea pe lângă Avram, dar în încercarea de a urmări mingea s-a lovit de portarul brăilenilor, care s-a întors spre poartă și a prins mingea. În minutul 90+1, după o acțiune prelungită a brăilenilor, Vitan a centrat în careu de pe dreapta, Hâmpea a trimis spre centru, dar Calu de la 15 metri a șutat în Vidrășan și apoi mingea a ieșit în aut și meciul s-a terminat cu victoria timișorenilor cu 2-0.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram  – Gab. Niţă, Pleşa, Merville (Calu 82′), Hâmpea – Maxin, Vitan, Lu, Van Der Driest (Ciucureanu 63′) – Mucuţă, Bebey (Le Metayer 75′). Antrenor: Florentin Petre

ACS ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Coadă, Scutaru, Cherecheş – A. Ignea, Vidrăşan, Poparadu (Lazea 64′, Bedea 76′) – Bozian (Miholca 83′), I. Plămadă, Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu

Dacia Unirea a rămas cu patru puncte pe ultimul loc în Liga a 2-a, iar în etapa a XII-a va juca în deplasare la Universitatea Cluj, sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20.30.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •