Cultura

În weekend mergem la teatru

În weekend mergem la teatru

Teatrul Maria Filotti din Brăila oferă la acest sfârșit de săptămână trei spectacole de succes ale actorilor teatrului brăilean. 

Vineri, 8 martie, de Ziua Internațională a femeii, Teatrul Maria Filotti te invită la cea mai recentă premieră, ”Jake și femeile lui”. Spectacolul se joacă în Sala Mare, de la ora 18.00. Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes și femeile din viața sa, ce apar și dispar, devenind pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori americani.

Jake este un scriitor de succes care are relații sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acțiunea se desfășoară în apartamentul new york-ez al scriitorul, unde realitatea și imaginația se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capulscriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în ”culisele” vieții unui scriitor. Partituri actoricești extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situație, elemente scenice care aduc în final 2 ore de elevat divertisment, dublat de consistente reflecții filosofice. Un destin sinuos – SCRIITORUL, un om ca toți ceilalți, ”între agonie la extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi.

DISTRIBUȚIA: JAKE – VALENTIN TERENTE, MAGGIE – PETRONELA BUDA, EDITH – MONICA IVAȘCU, KAREN – ELENA ANDRON, JULIE – NARCISA NOVAC, SHEILA – RAMONA GÎNGĂ, MOLLY (21 de ani) – CORINA BORȘ, MOLLY (11 ani) – IRINA BĂLAN sau SOFIA BURSUC.

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 18.00, în Sala Avantgarde de la Teatrul “Maria Filotti” Brăila, va avea loc spectacolul  “Viaţa nu te întreabă  niciodată nimic”, un One Women Show-ul susţinut de actriţa Wanessa Radu.

Un recital cu o “poveste-spectacol” care ne priveşte pe fiecare dintre noi. Actriţa Wanessa Radu va interpreta câteva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului românesc şi universal : “Anca” din “Năpasta” lui I.L. Caragiale , “Nina Zarecinaia din “Pescăruşul şi “Sonia” din “Unchiul Vania”,  ambele din creaţia marelui A.P. Cehov , “Nora” din “Casa Păpuşilor” de Ibsen şi câteva ipostaze moderne, Edith Piaf şi Maria Tănase .

Regia spectacolului este realizată de Anca Cismaru, selecţie texte – Anca Cismaru şi Wanessa Radu, dramaturgia şi ilustraţia muzicală – Lucian Sabados, scenografia – Carmen Rus şi Mariana Bogdan, iar la pian-compozitorul Cornel Cristei.

Săptămâna se va încheia duminică cu spectacolul JACQUES ȘI STĂPÂNUL SĂU de Milan Kundera, în regia lui Cristi Juncu. Spectacolul se joacă de la ora 18.00, în Sala Bujor Macrin. Textul „Jacques şi stăpânul său“, publicat în 1981 de Milan Kundera, este un omagiu adus lui Denis Diderot şi celebrului său anti-roman „Jacques fatalistul şi stăpânul său“, scris de filosoful şi scriitorul enciclopedist, între 1765 şi 1780. Piesa, singura scrisă de Kundera, reia elemente esenţiale din povestea originală a romanului, reînnoindu-i forma şi posibilitatea de a fi pus în scenă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •