Silviu Mares 23 noiembrie 2012
In curand, casa noua pentru pompierii braileni

In curand, casa noua pentru pompierii braileniAstazi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila, a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotarare, prin care imobilul „Garaj auto calatori” (fosta cladire unde a functionat Braicarul), situat in municipiul Braila, Soseaua Ramnicu Sarat nr. 117, va trece din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Finantelor Publice, in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean Braila.

Spatiul respectiv fusese cedat, prin Decizia nr. 243 din 2012 a ministrului finantelor publice, pentru stingerea creantelor bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetului asigurarilor pentru somaj ale S.C. Braicar S.A. Braila, bunurile imobile, situate in Braila, Soseaua Ramnicu Sarat nr. 117 fiind preluate in proprietatea publica a statului si in adminitrarea Consiliului Judetean Braila.

„Trecerea in domeniul public al judetului Braila si administrarea Consiliului Judetean Braila a acestor bunuri impobile este necesara si oportuna, creand premisele realizarii unui proiect cu impact social asupra comunitatii locale”, se specifica in Expunerea de motive care a insotit proiectul de hotarare.

Totodata, specialistii autoritatii publice judetene au mai mentionat faptul ca imobilul este functional si se preteaza infiintarii unui complex de servicii comunitare pentru situatii de urgenta, venind in sprijinul nevoilor cetatenilor din judetul nostru.

La aceasta adresa, dupa ce legislativul judetean va aproba si fondurile necesare, se va muta Garda de Interventie nr. 3, din cadrul Detasamentului nr. 2 Pompieri Braila, considerandu-se ca spatiile construite de aici vor asigura conditii optime pentru depozitarea tuturor materialelor ce vor fi utilizate in situatii de urgenta, precum si a ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de interventie comunitara, destinate categoriilor de persoane defavorizate din judet.

Tot in acest imobil vor exista si locuintele de interventie, in cazul persoanelor aflate in situatii de risc sau a celor afectate de inundatii, seisme, alunecari de teren sau alte situatii extreme.

Actuala locatie, de pe Bulevarul Dorobantilor, unde isi desfasoara, in prezent activitatea Detasamentul de pompieri, ramane in folosinta acestora.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.