Sport

HC Dunărea s-a calificat în grupele EHF Liga Europa după două victorii în fața celor de la Viborg

HC Dunărea s-a calificat în grupele EHF Liga Europa după două victorii în fața celor de la Viborg

HC Dunărea Brăila a demonstrat și astăzi că victoria din meciul tur cu Viborg nu a fost întâmplătoare. Echipa pregătită de Neven Hrupec a câștigat și returul cu Viborg din turul III preliminar în Liga Europeană, eliminând una din cele mai titrate echipe din Europa, pregătită de Joacob Vestergaard, fost antrenor și la CSM București. Brăilencele au învins și în meciul retur, scor 32-28 (17-14), după o partidă în care au condus în trei sferturi din timpul de joc.

Partida desfășurată duminică de la ora 13.15, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila nu a început tocmai bine pentru HC Dunărea care a primit 4 goluri fără să înscrie în primele 4 minute ale jocului. Brăila a marcat primul gol în minutul 5, prin Mădălina Zamfirescu, iar în minutul 12 a egalat la 5 prin Sazdovska. Danezele au mai condus o singură dată, 5-6, iar în minutul 15 Nicoleta Safta a adus Brăila pentru prima dată la conducere, scor 7-6. Udriștioiu și apoi Safta de două ori au mărit diferența la 4 goluri, scor 10-6 în minutul 20. În minutul 25 Elena Dache a marcat pentru 13-8, ducând diferența la 5 goluri. Până la pauză Viborg a reușit să reducă diferența la 3 goluri, scor 17-14. 

În repriza a doua danezele au marcat primul gol în minutul 33, reducând handicapul la doar două goluri. Dunărea a revenit și a dus din nou avansul pe tabela de marcaj al cinci goluri, 23-18 în minutul 44. În minutul 58 diferența s-a mărit la 6 goluri, scor 31-25, după două goluri la rând marcate de Aneta Udriștioiu. Dunărea a intrat în ultimul minut de joc cu 6 goluri avans, scor 32-26, iar echipa pregătită de reputatul Jakob Vestergaard a reușit doar să reducă handicapul la 4 goluri, scor final 32-28 (17-14) pentru echipa din Brăila.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Europene va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 12, la Viena.

Viborg HK: Kristensen –16 intervenții reușite, Stromberg -8 goluri marcate, Jorgensen -6, Stokholm -3, M. Hansen -2, Frandsen -2, Lund -2, Hogdahl -2, Haugsted -2 și S. Hansen 1. Au mai jucat: Ostlund, A. Hansen. Antrenor: Jakob Vestergaard.

HC Dunărea Brăila: Elena Șerban –11 intervenții, Aneta Udriștoiu -8 goluri (3 de la 7 m), Nicoleta Safta -7, Bianca Tiron -6, Mădălina Zamfirescu -3, Elena Dache -3, Jovana Sazdovka -2, Morena Tamires -2, Maria Kanaval -1. Au mai jucat: Gabriella Bucur, Cătălina Preda, Bojana Milic, Marina Dmitrovic, Alina Czeczi. Antrenor: Neven Hrupec.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •