Sport

HC Dunărea în grupă cu Siofok, Fleury și Kuban

HC Dunărea în grupă cu Siofok, Fleury și Kuban

Astăzi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a grupelor din cadrul EHF Liga Europa la handbal feminin. HC Dunărea Brăila s-a aflat în urna a doua valorică și a fost repartizată în Grupa D, alături de echipe din Ungaria, Franța și Rusia.

Partidele primei etape se vor disputa pe 9-10 ianuarie 2021, ultima rundă a fazei grupelor fiind programată pe 20-21 februarie 2021. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale Ligii Europa.

HC Dunărea Brăila face parte din Grupa D, alături de Siofok KC (Ungaria), Kuban Krasnodar (Rusia), Fleury Loiret Handball (Franța). HC Dunărea s-a mai întâlnit cu Kuban Krasnodar în 2012, când a fost eliminată de echipa din Rusia, fiind învinsă cu 28-22 (14-12) în meciul tur din Rusia, iar în retur au câștigat doar la 5 goluri diferență, scor 29-24 (18-9), iar în startul reprizei a doua au condus cu 10 goluri. Anul acesta rusoaicele nu au un sezon bun în campionatul intern, ocupând locul 7 după 8 etape. Extrema dreapta Diana Golub este singura care a prins lotul lărgit al Rusiei pentru Euro 2020. Kuban și-a pierdut mereu vedetele în ultimul timp, jucătoarele alegând să plece la Rostov, ȚSKA Moscova sau Lada Togliatti.

Siofok este principala favorită a grupei și o candidată la câștigarea trofeului. Formația pregătită de croatul Zdravko Zovko are însă probleme financiare. În această toamnă a pierdut deja 4 jucătoare de bază care au ales să plece: Laura Van der Heijden, Danick Snelder, Nerea Pena și Dinah Eckerle. Mai sunt însă multe alte jucătoare valoroase la Siofok, echipa care a câștigat în 2019 Cupa EHF. În 2019 Siokok a câștigat Cupa EHF, având-o în lot pe brăileanca Gabriela Perianu.

Fleury e pe locul 4 în Franța, după 7 etape. Vedeta echipei este campioana mondială și europeană, Alexandra Lacrabere. Fleury se bazează și pe patru internaționale din Senegal, pe poloneza Paulina Uścinowicz sau pe portarul brazilian Gabriela Moreschi.

Iată componența celorlalte trei grupe.

GRUPA A: Herning-Ikast Handbold (Danemarca), Váci NKSE (Ungaria), HC Zvezda Zvenigorod (Rusia), Paris 92 (Franța).

GRUPA B: HC Lada Togliatti (Rusia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia), Nantes Atlantique Handball (Franța), MKS Perla Lublin (Polonia).

GRUPA C: Minaur Baia Mare (România), Astrahanocika Astrahan (Rusia), Storhamar Handball Elite (Norvegia), Thüringer HC (Germania).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •