ProBr

HC Dunarea Braila a tinut vicecampioana in sah

HC Dunarea Braila a tinut vicecampioana in sah

tironHC Dunărea Brăila a făcut unul dintre cele mai bune jocuri în acest sezon în deplasarea de la Baia Mare și a pierdut la doar 4 goluri, în condițiile în care Costică Buceschi a avut la dispoziție un lot format din doar 12 jucătoare, iar din minutul 22 Aneta Udriștioiu a părăsit terenul accidentată la glezna piciorului stâng, fractura de stres. Maramureșencele s-au impus la final cu 26-22 (14-12) și se mențin la 3 puncte în plasa liderului, CSM București.

Cu doar 12 jucătoare deplasate la Baia Mare, HC Dunărea Brăila părea victimă sigură în fața vicecampioanelor. N-a fost însă așa, chiar dacă Jezic a deschis scorul pentru gazde în secunda 30 și tot ea a majorat scorul la 2-0. Brăila a revenit și a egalat în minutul 7 prin Oana Apetrei, iar în minutul 9 au trecut prima dată în avantaj prin golul marcat de Alina Horjea. HC Dunărea a mai condus de două ori, 6-7 și 7-8, ultima dată în minutul 19, după un gol superb marcat de Udriștioiu. Gazdele au revenit și au trecut din nou în avantaj de două goluri, 10-8 în minutul 22 și apoi la 3 goluri, 12-9 în minutul 25. Zamfirescu și Apetrei au adus din nou Brăila la un gol în spatele gazdelor, scor 12-11, pentru ca Jazic să stabilească scorul primei reprize în ultimele secunde de joc, 14-12.

Repriza secundă a început cu echipa din Baia Mare marcând primele două goluri, în timp ce Brăila a marcat primul gol din partea a doua în minutul 35 prin Tiron. Meciul a rămas în continuare echilibrat, dar cu ratări la ambele porți, iar Brăila cu două contraatacuri încheiate înainte de vreme cu o pasă decisivă greșită. astfel că, din minutul 38, la scorul de 18-15, până în minutul 44 niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să înscrie. În acest minut Pineau a marcat pentru 19-15, dar în următoarele cinci minute Brăila a revenit și s-a apropiat la un singur gol, profitând de faptul că gazdele nu reușeau să înscrie, scor 19-18 în minutul 49.

Baia Mare s-a redresat și a marcat de patru ori consecutiv, distanțându-se prima dată la cinci goluri, cea mai mare diferență de până atunci, scor 23-18. La acest scor Lăcrămioara Stan a apărat o aruncare de la 7 m a lui Pineau.

Cu un minut înaintea finalului HCM Baia Mare s-a distanțat la șase goluri, scor 26-20, dar în ultimul minut de joc HC Dunărea a mai înscris de două ori și a redus din handicap, grație golurilor marcate de Czeczi și Zamfirescu, în ultima secundă.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Horjea -5 goluri (1 de la 7 m), Bianca Tiron -5, Oana Apetrei -4, Mădălina Zamfirescu -4, Alina Czeczi -3, Aneta Udriștioiu -1. Au mai jucat: Elena Voicu -10 intervenții, Lăcrămioara Stan -4 intervenții; Mihaela Obedeanu, Carmen Gheorghe, Raluca Crap, Adina Brot. N-au făcut deplasarea fiind accidentate: Ada Moldovan, Diana Axinte (operata a 4-a oară la genunchi), Nicoleta Eșanu și Alexandra Orșivschi.

Pentru HCM Baia Mare au marcat: Jezic -4, Nechita -3, Pineau -5 (3 de la 7 m), Perianu -3, Abbing -2, Tănăsie -4, Gaiger-2, Elisei -1, Szucs -1, L. Marin -1. În poartă Paula Ungureanu a avut 5 intervenții în prima repriză, iar Ionica Munteanu a avut 11 intervenții în repriza a doua.

bucesc czeczi hcd hcm0 hcm-hcd 2 hcm-hcd hcm-hcd1 hcm-hcd3

Partida HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila este în reluare pe Digisport 4 miercuri, 3 februarie, de la orele 5.30 si 14.30.

Pentru HC Dunărea următorul meci va avea loc sâmbătă, 13 februarie, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie.

foto:https://www.facebook.com/Comunitatea-HCM-Baia-Mare

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •