HC Dunărea Brăila a pierdut al doilea meci din cadrul turneului de la Sf. Gheorghe, de data aceasta în fața unei echipe care este condamnată la retrogradare directă, CSU Cluj Napoca. După înfrângerea în fața Măgurii Cisnădie, elevele lui Neven Hrupec au clacat și în fața penultimei clasate. Oboseala acumulată în meciurile din cupele europene, dar și faptul că majoritatea jucătoarelor din actualul lot vor pleca de la Brăila la finalul sezonului, au dus la rezultate sub așteptări în ultimele etape, lucru care a îndepărtat echipa brăileană de primele 5 locuri în clasament și șansa de a juca și sezonul viitor în cupele euroopene.

Prima repriză a fost controlată aproape de la cap la coadă de clujence, care s-au desprins prima dată la două goluri în minutul 10, scor 5-3. În minutul 15 clujencele s-au distanțat la 3 goluri, scor 8-5, dar Brăila a revenit și a egalat la 9 în minutul 18. Handbalistele de la HC Dunărea nu au reușit să treacă la conducere, iar Clujul s-a distanțat la două goluri, scor 12-10 în minutul 22. În minutul 29 Brăila a trecut pentru prima dată la conducere, scor 15-16, după un gol marcat de Czeczi, dar până la pauză clujencele au egalat printr-o reușită de la 7 metri transformată în gol de Rebeca Necula.

După pauză, Brăila părea că și-a revenit și în minutul 36 conducea cu două goluri, scor 17-19. Două goluri ale lui Lazar au readus cele două echipe la egalitate, dar Brăila a prelat din nou conducerea. În minutul 46 Necula a marcat pentru 25-24 și tot ea a majorat avantajul clujencelor la două goluri. În minutul 52 clujencele s-au distanțat din nou la 3 goluri, așa cum au avut la jumătatea primei reprize. Brăila s-a apropiat la un gol în minutul 53, dar a urmat o serie de 3 goluri ale clujencelor care s-au distanțat prima dată la 4 goluri, scor 31-27 în minutul 57, iar meciul era jucat. Până la final necula a mai marcat un gol pentru clujence, iar tiron a înscris de două ori pentru Brăila și scorul final a fost 32-29 (16-16), după o evoluție sub așteptări a echipei pregătite de Neven Hrupec.

CSU Cluj: Ion – Lazăr 10, R. Necula 9, Chintoan 4, Nicolae 4, Vizuete 3, Ilie 2, Dumitrașcu. Antrenor: Sebastian Micola.

HC Dunărea Brăila: Nenezic, Șerban – Tiron 8, Czeczi 6, Udriștoiu 5, Dache 3, Milic 2, Kanaval 2, Zamfirescu 2, Dmitrovic 1, Bucur, Safta, Tamires. Antrenor: Neven Hrupec.

După meciurile etapei a 26-a, HC Dunărea a căzut pe locul 9, cu 34 de puncte, iar duminică, de la ora 14.30, va juca cu SCM Craiova, o altă echipă care se luptă pentru evitarea barajului de menținere în Liga Florilor. Luni dimineață, tot la Sf. Gheorghe, HC Dunărea va juca și meciul restanță cu Minaur Baia Mare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •