ProBr

HC Dunărea a plecat într-un cantonament de 10 zile, care se va încheia cu două amicale la Cisnădie

HC Dunărea a plecat într-un cantonament de 10 zile, care se va încheia cu două amicale la Cisnădie

Sâmbătă dimineață handbalistele de la HC Dunărea Brăila au plecat într-un cantonament montan la Cheile Grădiştei, unde vor juca mai multe meciuri de pregătire.

Antrenorul Aurelian Roșca și directorul sportiv Sorinel Meca au plecat însoțiți de 17 jucătoare, urmând ca săptămâna viitoare acestora să li se alăture și Ioana Bălăceanu, aflată în prezent cu naționala de tineret a României la Campionatului European U 19 din Ungaria.
Tamires Morena Lima de Araújo nu va participa nici la acest cantonament, ea fiind prezentă cu naționala Braziliei la Jocurile Panamericane.

În cantonamentul de la Cheile Grădiștei HC Dunărea juca și patru meciuri de pregătire, două cu cu HC Zalău și două cu SCM Gloria Buzău.

Cantonamentul de la Cheile Grădiștei se va încheia cu două partide de verificare, la Cisnădie, Măgura Cisnădie, echipă care va juca anul acesta în cupa EHF. Meciurile de la Cisnădie se vor juca pe 30 și 31 iulie.

Lotul care va face cantonamentul montan este format din: Marina Razum, Elena Şerban, Gabriela Dobre – portari, Aneta Udriştoiu, Alina Vătu, Bianca Tiron, Cătălina Preda, Natașa Krnic, Nicoleta Safta, Diana Axinte, Bojana Milic, Elena Dache, Iasmina Ichim, Mirabela Coteţ, Carmina Manea, Ştefania Epureanu și Marina Dmitrovic.

Antrenorul Aurelian Roșca a spus că nu mai așteaptă alte jucătoare, iar în perioada celor trei săptămâni de pregătire de la Brăila s-a încercat să se lege echipa și să se creeze niște relații de joc, urmând ca acestea să fie cimentate în meciurile de pregătire.

Roșca a spus că față de sezonul trecut, anul acesta echipa are mai multe jucătoare care pot să înscrie, cu o putere mult mai bună i cu jucătoare care pot marca și cu aruncări de la distanță.

Față de anul trecut mai trebuie să avem o apărare mult mai bună în zona centrală, pentru că am pierdut două jucătoare din zonă centrală. Nu mai avem în plan să aducem și alte jucătoare. Trebuie să ne concentrăm pe aceste jucătoare, să facem cu ele și faza de apărare. Să nu uităm că mai trebuie să mai vină încă două jucătoare care pot să facă apărare, Tamires și Bălăceanu, și cred eu că o să fie bine. În primul rând avem posibilitatea de schimbări față de anul trecut și o să încercăm să jucăm cu ele odihnite. Să le dăm timp de joc pentru ambele faze, nu numai cu specializări pe fază ofensivă și defensivă” a declarat antrenorul Dunării Brăila, Aurelian Roșca.

După revenirea din cantonament vor urma și alte meciuri de pregătire, cu SCM Gloria Buzău. La jumătatea lunii august vor fi două meciuri amicale cu Divizionara A, Dacia Mioveni, iar dacă se va mai găsi o altă echipă ar putea fi organizat un turneul în trei. HC Dunărea va mai participa și la un turneu la Buzău, unde vor mai veni și CSM Slatina și probabil Rapid București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •