Sport

HC Dunărea a învins, nu fără emoții, pe Rapid București

HC Dunărea a învins, nu fără emoții, pe Rapid București

HC Dunărea a reușit să câștige în meciul din etapa a VIII-a a Ligii Florilor, disputat în deplasare la Rapid București. Fetele lui Aurelian Roșca au câștigat cu 24-22, după ce au fost conduse la pauză în prima repriză și la 4 goluri diferență.

Primul gol al meciului a fost marcat de Dmitrovic în minutul 3, din aruncare de la 7 metri. În minutul 7 Dache a marcat pentru 2-1, ultima dată când Brăila a fost în avantaj în prima repriză. În minutul 13 rapidistele s-au distanțat prima dată la două goluri, scor 6-4, pentru ca în minutul 15 Czeczi să egaleze la 7. A urmat o perioadă mai slabă a echipei brăilene, care a primit 4 goluri la rând și în minutul 19 Rapid conducea cu 11-7. În minutul 24 Rapid a marcat pentru 13-9 prin Dumitrașcu, după care până la pauză doar Brăila a mai înscris de două ori prin Dmitrovic și Dache, ultima în minutul 26.

La pauză Rapid București a intrat surprinzător în avantaj de două goluri, dar meritat după evoluția din primele 24 de minute ale partidei.

Perioada slabă a echipei rapidiste s-a menținut și în startul reprizei a doua, iar HC Dunărea a reușit să egaleze la 13 în minutul 33, după un gol marcat de la 7 metri de Dmitrovic. Abia în minutul 35, după 11 minute fără gol marcat, Rapid a marcat prin Dumitrașcu pentru 14-13, dar în minutul 37 Dmitrovic și-a adus echipa la conducere, scor 14-15. În minutul 42 Boljevic a egalat la 15 și a fost ultima dată când cele două echipe s-au aflat la egalitate. HC Dunărea a marcat de 4 ori la rând și în minutul 47 tabela din Sala Rapid arăta 15-19.

Speranțele rapidistelor s-au reaprins după două goluri la rând marcate de Boljevic și Chirigiu, dar în minutul 53 s-a refăcut diferența de 4 goluri în favoarea Dunării Brăila, scor 18-22. Brăila a trăit periculos pentru că în minutul 56 Rapid s-a apropiat la un gol, scor 21-22, dar Dache a reușit să taie elenul gazdelor cu o aruncare de la șold și Brăila s-a distanțat la două goluri. În minutul 59 Tamires Morena a profitat de o neînțelegere între două jucătoare ale Rapidului, care nu au reușit să recupereze o minge parată de Paula Ungureanu, și a marcat pentru 21-24. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Boljevic, care a stabilit rezultatul final al meciului, Rapid București – HC Dunărea Brăila 22-24 (13-11),

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic – 8 goluri (toate de la 7 m), Elena Dache -6, Alina Czeczi -5, Claudia Constantinescu -2, Aneta Udriștioiu -1, Nicoleta Safta -1 și Tamires Morena Araujo -1. Au mai jucat: Marina Razum – 2 intervenții, Gabriela Dobre – 9 intervenții, Diana Axinte, Natasha Krnic, Bojana Milic.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •