ProBr

Handbalistele junioare I de la LPS Brăila vor juca doar pentru locul 5 la turneul final

Handbalistele junioare I de la LPS Brăila vor juca doar pentru locul 5 la turneul final

Echipa de handbal junioare I a LPS Brăila a terminat pe locul 3 grupa A a turneului final și a ieșit din lupta pentru o medalie. Fetele pregătite de Cristian Cezar Preda și Eugen Jelesneac vor juca sâmbătă dimineață, pentru locul 5, cu CSS 1 Constanța.

După ce au pierdut primul meci din grupa A, la limită, în fața fetelor de la Corona Brașov, joi după amiază echipa de la LPS Brăila și-a compromis șansele la o medalie fiind învinse de CSM Tg. Mureș, scor 21-29 (8-16). Brăila a ăînceput bine acest meci, marcând primele două goluri prin Ichim și Oprea. Fetele de la Brăila au condus până în minutul 9, la scorul de 5-4, iar mureșencele au trecut la conducere în minutul 12 și nu au mai cedat până la final. Ultimele 9 minute din prima repriză au fost un dezastru pentru fetele de la LPS Brăila care au primit 6 goluri fără să înscrie vreunul. La pauză scorul a fost LPS Brăila – CSM Tg. Mureș 8-16. În partea a doua a meciului fetele de la Brăila nu au mai reușit să reducă din handicapul acumulat în primele 30 de minute și au cedat cu 21-29. Pentru LPS Brăila au marcat: Iasmina Ichim -6 goluri, Mirabela Coteț -4, Alexandra Vrabie -4, Diana Gașpar -3, Alexandra Oprea -2, Iulia Sava -1 și Ioana Conțu -1.

În ultima etapă din grupa A, LPS Brăila a obținut prima victorie la acest turneu final reușind să treacă de Marta Baia Mare cu scorul de 26-23 (12-13). Prima repriză a fost una echilibrată, cu ambele echipe aflate pe rând la conducere. Chiar dacă la jumătatea primei reprize LPS Brăila a condus cu 8-5, băimărencele au reușit în final de repriză să revină la conducere, scor 13-12, cu 3 goluri consecutive marcate în ultimul minut și jumătate. repriza secundă a început cu un gol al maramureșencelor, însă în minutul 35 Brăila a egalat la 14. A urmat o perioadă de 6 minute în care nici o echipă nu a marcat, iar de la 15-14 pentru Marta Baia Mare, în minutul 41, LPS Brăila a reușit să înscrie trei goluri la rând și să treacă la conducere pe tabela de marcaj cu două goluri avans. În minutul 46 LPS Brăila și-a mărit avansul la 3 goluri, scor 16-19. Totuși, în minutul 56 băimărencele au egalat la 22 și finalul devenea palpitant. Numai că Brăila a reușit să se concentreze mai bine pe final și s-au impus cu 26-23, Iulia Sava închizând tabela în minutul 60. Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Oprea -9 goluri, Mirabela Coteț -7, Alexandra Vrabie -3, Iasmina Ichim -3, Diana Gașpar -2 și Iulia Sava -2.


https://www.youtube.com/watch?v=oNk5hq3UDmk&feature=youtu.be&ab_channel=ProbrailaBraila

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 11.30, LPS Brăila va juca pentru locul 5 cu CSS 1 Constanța, echipă pe care a învins-o de patru ori în acest sezon competițional.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •