Sport

Halep si perechea Bogdan/ Cadantu invingatoare la BRD Bucharest Open

Halep si perechea Bogdan/ Cadantu invingatoare la BRD Bucharest Open
perechea Bogdan-Cadantu invingatoare la BRD Bucharest Open
perechea Bogdan-Cadantu invingatoare la BRD Bucharest Open

Turneul de tenis BRD Bucharest Open s-a încheiat astăzi cu o dublă victorie românească. În finala de dublu, perechea Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu, intrată pe tabloul principal cu un wild-card din partea organizatorilor, s-a omogenizat foarte bine reușind să joace finala de la București cu perechea K. Knapp/ C. Buyukackay.

Revenite în această formulă după aproape un an și jumătate, pereche formată din cele două românce a trecut în super tie-break de perechea K. Knapp/ C. Buyukackay. În primul set Bogdan și Cadanțu au câștigat cu 6-4, dar au pierdut setul al doilea cu 3-6. În super tie-break româncele au fost conduse cu 2-4, dar au revenit și au preluat conducerea cu 5-4. După ce au fost egalate la 5, jucătoarele din România au câștigat 5 mingii la rând și au câștigat cu 10-5. Cele două și-au adjudecat un cec de 12.300 euro și 280 de puncte WTA.

Simona Halep a castigat al 8-lea turneu din cariera
Simona Halep a castigat al 8-lea turneu din cariera

După premierea de la dublu a urmat cel mai așteptat meci al turneului, finala de simplu dintre Simona Halep și Roberta Vinci, primele două favorite ale turneului. Simona s-a impus în doar 70 de minute de joc, scor 6-1, 6-3 și a câștigat al optulea turneu WTA din cariera sa. Primul set n-a avut practic istoric, italianca câștigând un singur ghem, la 2-0 pentru Simona. Setul doi a început cu break pentru Roberta Vinci, care și-a făcut apoi și serviciul ei, dar de la 0-2 Simona a remontat și a ajuns la 5-2 și minge de break și de meci. Vinci a salvat breakul și a luat ghemul, iar Simona a servit pentru câștigarea trofeului și a făcut un ghem alb, al doilea din acest set și al treilea din meci.

Simona Halep va primi pentru acest succes 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA, iar Roberta Vinci 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

Festivitatea de premiere a fost umbrită de implicarea politicului în acest turneu. Președintele FR Tenis, George Cosac, a avut proasta inspirație să-i mulțumească premierului Victor Ponta pentru spijinul acordat organizarii acestui turneu WTA la București, dar s-a confruntat cu reacția ostilă a publicului prezent în tribunele Arenei Centrale, care a huidut la rostirea numelui premierului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •