Sport

Halep in premiera in semifinale la US Open

Halep in premiera in semifinale la US Open
Halep in premiera in semifinale la US Open
Halep in premiera in semifinale la US Open

Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat în premieră în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka, fost număr 1 mondial, cu 6-3/4-6/6-4, miercuri, la arenele Flushing Meadows din New York.

Azarenka a început cu un break meciul, dar Simona a revenit și a adunat punct cu punct, desprinzându-se la 4-1. Românca și-a apărat avantajul până la finalul setului întâi, pe care l-a câștigat cu 6-3.

Fostul lider mondial a jucat mai agresiv în setul secund, i-au intrat câteva lovituri la limită și a ajuns să conducă cu 3-0. Halep a lăsat impresia că poate reveni, a luat două ghemuri la rând (2-3) dar nu a reușit egalarea, pierzându-și din nou serviciul. La 5-2 pentru Azarenka, Simona a forțat din nou și s-a apropiat la 4-5, dar nu a reușit să își facă serviciul și Azarenka a câștigat cu 6-4, egalând situația la seturi.

În decisiv, Azarenka a reușit să ia primul ghem, unul care a durat circa zece minute și în care Halep a irosit trei mingi de break. Pe serviciul său, perturbat de o defecțiune a aparatului hawk-eye, care nu a putut oferi o reluare la un ”challenge” cerut de Simona, românca a cedat rapid serviciul și Azarenka a ajuns la 2-0. Halep a luptat în continuare pentru fiecare minge a recuperat break-ul, la patra sa șansă în ghem, iar apoi meciul s-a întrerupt din cauza ploii când Simona era aproape de egalare, la scorul de 1-2 și 40-15 în ghemul patru. După circa o oră de pauză, Halep a câștigat prima minge și a egalat, 2-2. Apoi, fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, iar la 3-3, românca a reușit să realizeze un break de maximă importanță. Simona și-a consolidat avantajul, după care Azarenka a redus din diferență, dar Halep a încheiat meciul pe serviciul său, câștigând în decisiv cu 6-4. Meciul a durat două ore și 30 de minute de joc efectiv, Halep având trei ași, iar Azarenka niciunul.

Aceasta a fost prima victorie a Simonei Halep în fața Azarenkăi , locul 20 în ierarhia mondială, care o învinsese pe Simona în ambele partide de până acum, jucate în 2012, 6-3/6-1 în optimi la Doha și 6-1/6-1 în optimi la Linz.

Semifinala de la US Open este cel mai bun rezultat pentru Halep la turneele de Mare Șlem în 2015, după sfertul de finală de la Australian Open, turul al doilea la Roland Garros și primul tur la Wimbledon. Totodată este a treia semifinală de Mare Șlem pentru Simona, care a mai jucat o finală la Roland Garros și o semifinală la Wimbledon, ambele în 2014.

În penultimul act, Halep o va înfrunta pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, care a trecut în sferturi de Petra Kvitova (Cehia/locul 4 WTA), cu 4-6, 6-4, 6-2. Pennetta o conduce pe Simona cu scorul de 3-1 la meciurile directe, după ce a învins-o în 2010 la Marbella, în sferturi, cu 6-4, 7-6 (4), în 2013 în optimi la Bastad, când Simona a abandonat la 4-6, 7-5, 2-0, și în 2013 chiar la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), în optimi. Singurul succes al româncei s-a înregistrat anul acesta, la Miami, cu 6-3, 7-5, în optimi, Halep jucând apoi finala.

Simona Halep și-a asigurat prin victoria din sferturile de finala ale US Open un cec de 805.000 dolari și 780 de puncte WTA.

În cealaltă semifinală de vineri, americanca Serena Williams, liderul mondial, o va întâlni pe italianca Roberta Vinci.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •