Politica

Gripa a făcut prima victimă și la Brăila. Deputatul Ioniță solicită ministerului sănătății aprovizionarea cu vaccinuri antigripale

Gripa a făcut prima victimă și la Brăila. Deputatul Ioniță solicită ministerului sănătății aprovizionarea cu vaccinuri antigripale

Medicul Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila, solicită ministrului sănătății să urgenteze aprovizionarea cu vaccinuri antigripale în teritoriu și să finalizeze Legea vaccinării. 

Gripa a făcut prima victimă şi la Brăila. Este vorba despre bărbatul în vârstă de 49 de ani, care a murit la sfârșitul săptămânii trecute la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila și care suferea şi de alte boli şi nu se vaccinase anti gripal. Acesta a fost internat cu insuficienţă respiratorie şi era suspect de gripă, iar rezultatul analizelor trimise la Institutul Cantacuzino din București au confirmat prezenţa virusului gripal de tip A.

[quote]Deși Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a comunicat că săptămâna 7-13 ianuarie a anului 2019 a reprezentat „săptămână epidemică” și în condițiile în care iată, avem un număr de 47 de decese din cauza acestei boli, în cabinetele medicilor de familie vaccinul antigripal nu se mai găsește, iar pacienții sunt nevoiți să meargă în farmacii pentru a-l achiziționa. În curând, stocurile se vor epuiza și aici, la fel ca și medicamentele antivirale.[/quote] spune medicul Antoneta Ioniță.

Parlamentarul liberal consideră că aceste decese ar fi putut fi prevenite, dacă Legea vaccinării ar fi fost finalizată, iar Ministerul Sănătății ar duce o politică sanitară coerentă, predictibila și ar exista un management profesionist la acest nivel.

[quote]Solicit doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să urgenteze aprovizionarea cu vaccinurile antigripale în teritoriu, precum și cu medicamente antivirale, iar în următoarele luni să se finalizeze Legea vaccinării, lege aflată în sertarele Camerei Deputaților[/quote] a mai spus Antoneta Ioniță.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •