Actualitate

Galerie foto+video:Ziua de 1 decembrie sărbătorită la Brăila

Galerie foto+video:Ziua de 1 decembrie sărbătorită la Brăila

Ziua de 1 decembrie a venit cu o vreme destul de plăcută pentru această perioadă a anului. Peste 3000 de brăileni au fost prezenți în această dimineață în zona Pieței Independenței unde au avut loc manifestările dedicate Zilei României.

Fasolea cu cârnați oferită gratuit de Primărie a fost la loc de cinste. Cele 3400 de porții pregătite s-au epuizat după o oră și jumătate de la începerea distribuirii. Bărbații și-au amintit astfel de perioada de armată, unde era cea mai bună fasole.

Pe platoul din fața Primăriei s-au desfășurat evenimentele dedicate sărbătorii Zilei Marii Uniri, care au debutat cu ceremonialul militar și religios: Semnalul Trompetului, Marșul de întâmpinare, Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a gărzii de onoare, Intonarea Imnului Național al României. Serviciul religios a fost oficiat de soborul de preoţi.

A urmat rostirea alocuțiunii referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României a Prefectului Județului Brăila – George Adrian Paladi, iar Prof. Univ. dr. Ionel Cândea – Manager Muzeul Brăilei ”Carol I”, a vorbit despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie și despre legătura Brăilei cu evenimentul din 1918.

După un moment artistic susținut de Muzica Militară și colaboratori a urmat unul dintre momentele cele mai așteptate de brăilenii prezenți la eveniment, defilarea blocului de paradă și defilarea Muzicii Militare.

Oficialitățile civile și militare au depus apoi buchete de flori cu însemnele naţionale (panglică tricolor, aranjament floral în culorile drapelului României) la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu.

Manifestările din dimineața zilei de 1 Decembrie au continuat cu un spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naţionale a României, în care pe scena amplasată pe Platoul din Piața Independenței au urcat Maria CIOCAN,  ZINAIDA JULEA, Ansamblul “Lozioara” din Străşeni, Republica Moldova și Ansamblul   ”Studioul de Majorete IUVENTA” din Cahul, Republica Modova.

Nici Târgul de Iarnă nu a fost ocolit de brăilenii ieșșiți din case în dimineața zilei de 1 Decembrie și au vizitat căsuțele în care își expuneau produsele producători din Republica Moldova, Botoșani, Suceava, Dîmbovița, Bucuresti, Argeș, Ilfov, Galati, Neamț, Bihor, Constanța, Prahova, Iași, Prahova, Maramureș, Buzău, Harghita, Pitești și Brăila

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •