ProBr

Galerie foto+video: Deschiderea oficială a Cursurilor Master Class

Galerie foto+video: Deschiderea oficială a Cursurilor Master Class

Ediţia 2019 a Cursurilor Master Class a început oficial în prezenţa Prefectului Brăilei, George-Adrian Paladi, a Primarului Brăilei, Viorel Marian Dragomir, a Viceprimarilor Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, a Preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Iulian Chiriac, a Directorului Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Ana Hărăpescu, şi a altor oaspeţi de onoare.

Lucian Sabados, directorul Teatrului Maria Filotti Brăila, a fost maestru de ceromonii al evenimentului. Primarului Municipiului Brăila şi Preşedintelui Consiliului Judeţean au luat cuvântul și au subliniat valoarea manifestărilor închinate an de an memoriei Haricleei Darclée şi a extraordinarei personalităţi a sopranei Mariana Nicolesco, sufletul acestor evenimente.

Mariana Nicolesco a luat cuvântul și a vorbit despre Haricleea Darclée, cea care a debutat în urmă cu 80 de ani pe scena teatrului brăilean. Discursul sopranei Mariana Nicolesco a fost îndelung aplaudat de zecile de tinere talente prezente, a spus:

Este o imensă bucurie să ne reunim din nou aici, în teatrul în care debuta cândva legendara soprană Hariclea Darclée, să onorăm memoria sa la 80 de ani de când a trecut la cele veşnice şi să facem împreună paşi însemnaţi spre altitudinile supreme ale Artei Cântului.

Exemplul Haricleei Darclée, gloria ei, sunt un far inconturnabil pentru zecile de tinere talente în căutarea măiestriei şi a adevărului pe care cântul îl poate exprima, şi doresc să-i salut cu drag pe toţi participanţii la ediţia 2019 a Cursurilor noastre de Măiestrie Artistică, Master Classes.

Omagiilor pe care i le-au adus Haricleei Darclée, pentru interpretările ei, marii compozitori Verdi şi Puccini, Catalani şi Mascagni, Gounod şi Massenet, printre alţii, faptului că nu mai puţin de treisprezece opere, în care a triumfat, au fost scrise pentru vocea sa, li se adaugă rândurile emoţionante scrise de cea mai celebră actriţă a timpului, cu care a fost de altfel comparată, Sarah Bernard. Citez: “Marii artiste, încântătoarei Doamne Darclée, în amintirea simpatiei, afecţiunii şi marii mele admiraţii” a spus Mariana Nicolesco.

Înainte de-a trece la misterele ritualului sacru ce ne va uni în spirit în aceste zile, aş vrea să amintesc aici că prezenta ediţie a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes, este un pas însemnat în pregătirea marelui eveniment din anul viitor, când vom celebra 25 de ani de minunate împliniri care confirmă crezul meu dintotdeauna că nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul, crez pe care-l împărtăşesc cu UNESCO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, care ne-a acordat Înaltul său Patronaj.

Într-o atmosferă destinsă toţi cei prezenţi au fost antrenaţi de Mariana Nicolesco în vocalize. Tinerii artişti chinezi au interpretat o melodie de mare succes din țara lor şi apoi artiștii români a intonat cântecul ”Bagă Doamne luna-n nori”, dând tonul vibrant al evenimentelor care vor urma.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •