Ingrediente:
– 150 g unt nesarat, plus supliment pentru ungere
– 5 frunze de dafin
– 4 felii de paine fara coaja
– 1 ceapa tocata fin
– 1 lingura de coaja de lamaie
– 1 lingura de cimbru
– 1/3 ceasca de frunze de patrunjel tocate
– 6 frunze de salvie tocate
– 3-4 catei de usturoi tocati mare
– Un piept de cca 1.5 – 2 kg de curcan cu piele si nedezosat
Mod de preparare :
Preincalzeste cuptorul la 180 grade si unge cu grasime un vas mare de copt. Pune untul si 3 frunze de dafin intr-o tigaie mica la foc mediu, pana se topeste si apoi ia tigaia de pe foc.
Amesteca painea, ceapa, coaja de lamaie, ierburile si usturoiul intr-un robot pana la omogenizare. Asezoneaza bine cu sare si piper apoi adauga jumatate din untul topit si amesteca pana cand ai pasta grosiera. Lasa umplutura sa se raceasca.
Cu grija baga degetele sub pielea curcanului pentru a forma un buzunar, avand grija sa nu se rupa pielea. Introdu usor umputura intre piele si carne, imprastiind-o uniform, si apoi sigileaza in 5 – 6 locuri cu sfoara sau scopitori.
Aseaza frunzele de dafin ramase intr-un vas de copt si pune curcanul peste ele. Unge carnea cu o pensula cu jumatate din restul de unt cu aroma de dafin din tigaie si asezoneaza cu sare si piper. Da friptura la cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate-o si unge-o cu restul de unt. Coace pentru inca 35 – 40 minute pana devine aurie. Acopera cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca pentru 15 minute.
Puteti pregati carnea pentru friptura cu doua zile inainte si sa o pastrezi in frigider, intr-o punga bine inchisa. Asa va iesi mai parfumata si mai frageda.