Potrivit reprezentanților constructorilor podului suspendat peste Dunăre, lucrarea propriu-zisă avansează fără probleme. Practic, cele două turnuri, atât de pe malul brăilean, cât și de pe cel tulcean sunt gata, mai puțin o ultimă parte pe care aceștia au denumit-o ”capac”. De altfel, constructorii au menționat că în câteva luni ar putea avea loc lansarea cablurilor care vor ancora podul. În prezent se mai lucrează și la blocurile de ancorare, unde construcția a depășit considerabil nivelul solului.

”Din punctul nostru de vedere, al constructorului, nu au fost niciun fel de probleme sau întârzieri. Lucrăm în paralel cu partenerii noștri japonezi de la IHI. Aceștia se ocupă de tot ceea ce înseamnă parte de cabluri, cablier metalic. După cum puteți vedea, avem oameni chiar și în interiorul blocului de ancoraj la acest moment, care efectuează operațiuni de tensionare a sistemelor ce urmează să fie folosite pentru acorarea cablurilor”, a declarat Viorel Eșanu, reprezentantul constructorului.

Acesta a afirmat că pentru ridicarea celor două turnuri s-a lucrat 24 de ore din 24, însă în prezent nu mai este nevoie de un astfel de ritm.

”Turnurile sunt finalizate în proporție de 100%. Pe malul tulcean mai sunt câteva operațiuni pentru grinzi. Partea superioară a fost deja predată către colegii japonezi, care deja pregătesc instalarea, șeile acelea din cabluri. În momentul de față, turnurile ar fi, față de nivelul mării, la 188 de metri. Rămâne ultima porține numită capac, să îi spunem așa. După aceea, mai sunt o serie de operațiuni destul de importante și frumos de văzut. Atunci o să vă invităm și pe dumneavoastră. Mai exact, atunci când se vor lansa cablurile de ghidaj. Așa-numitele catwalk-uri, pasarelele provizorii pentru instalarea acestor cabluri de ghidaj. Unul dintre cabluri va fi trecut chiar pe sub albia Dunării. Vom utiliza o barjă, scafandri. Este o întreagă operațiune deja bine stabilită de către partea japoneză a asocierii la acest proiect”, a mai adăugat Eșanu.

Reprezentantul constructorului a precizat că a fost emisă autorizația de construire a celor 7 km de drum de legătură, dintre care 2 km pe malul din Brăila și 5 la Jijila și urmează a fi dat ordinul de începere al lucrărilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •