Sport

Fotbalistul Diakite depistat cu ședere ilegală în România

Fotbalistul Diakite depistat cu ședere ilegală în România

Un tânăr de 22 de ani, din Statele Unite ale Americii, a fost depistat cu ședere ilegală de poliţiştii de imigrări din Brăila. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 de lei şi obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, pe numele său instituindu-se și consemnul nominal de nepermiterea intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 20 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a  fost depistat cu şedere ilegală fotbalistul
Mohamed Lamine Diakite, cetățean din SUA, în vârstă de 22 de ani, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu a părăsit teritoriul țării.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imgrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1200 de lei.

La ieșirea din țară, pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în României, cu modificările și completările ulterioare.

Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a precizat că la venirea la Brăila fotbalistul a spus că actele necesare au fost depuse la revenirea sa în România de clubul Farul Constanța, club pentru care Diakite a jucat în toamnă. De asemenea clubul brăilean susține că a depus actele pentru permisul de muncă la Biroul de imigrări.

În urma deciziei luate de Biroul de imigrări Brăila, fotbalistul va părăsi România luni, 27 mai, iar până vineri 24 mai va achita amenda primită. Clubul intenționează să rezolve aceste probleme, astfel încât jucătorul să poată reveni la echipă în sezonul următor, fiind unul dintre jucătorii buni pe care Florentin Petre intenționa să se bazeze în campionatul viitor, în Liga a 3-a.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •