Actualitate

Festivalul Peștelui organizat cu măsuri de protecție sanitară

Festivalul Peștelui organizat cu măsuri de protecție sanitară

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat în ședința de astăzi măsurile de protecție sanitară necesare a fi respectate, pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, pe faleza Dunării – Brăila, cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a „Festivalului Peștelui”.

CJSU a aprobat organizarea, de către Primăria Municipiului Brăila, a „Festivalului Peștelui” – eveniment de promovare a valorilor și tradițiilor locale, în perioada 08 – 11 octombrie 2020.

Evenimentul va avea loc în perioada 08 – 11 octombrie 2020, pe faleza Dunării – Brăila, în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului și Împăratul Traian, între malul Dunării și taluzul superior. În această zonă este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Organizatorii evenimentului și angajatorii vor asigura condițiile prevăzute în Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3142/1495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, cu modificările şi completările ulterioare.

Primăria Municipiului Brăila, în calitate de organizator, și angajatorii vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective, regulile de distanțare fizică și de acces și vor asigura implementarea acestora.

Administratorii spațiilor publice deschise și organizatorii evenimentului vor asigura modalități de colectare a măștilor pentru a se evita răspândirea necontrolată a acestora, prin amplasarea unor saci interiori de unică folosință în recipientele de colectare a deșeurilor, care vor fi colectați în timpul zilei, în funcție de gradul de umplere, precum și la sfârșitul fiecărei zile a evenimentului, de operatorul de salubritate.

În zona prevăzută între străzile Vadul Spitalului și Împăratul Traian, pe durata Festivalului, se interzice consumul produselor achiziționate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •