ProBr

Femeia dată dispărută la Brăila, omorâtă și tranșată de un gălățean

Femeia dată dispărută la Brăila, omorâtă și tranșată de un gălățean

În noaptea de miercuri spre joi, în zona unui cimitir din Galați s-au găsit părți din corpul unei femei. În urma investigațiilor s-a stabilit că aceasta ar fi brăileanca Dumitra Plopeanu, în vârstă de 67 de ani, care a fost dată dispărută de sora ei în urmă cu două zile. Părți din trupul femeii au fost găsite în apropiere de Şoseaua de Centură a Galaţiului.

Părţi din cadavru au fost descoperite în jurul miezul nopţii, lângă gardul cimitirului „Sf. Lazăr” din Galați. Mâinile şi picioarele cadavrului au fost găsite în apropierea corpului. De asemenea, pe corpul femeii ucise au fost descoperite mai multe semne de violenţă.

Autorităţile au fost imediat alertate, iar mai multe echipe de poliţişti şi procurori criminalişti au început o anchetă. Cadavrul a fost transportat Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Potrivit datelor furnizate de anchetatori, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de omor şi profanare de cadavre.

Poliţia din Bacău a fost anunţată de un localnic că în satul Fântânele din judeţul Bacău se află un bărbat care ar fi comis o crimă la Galaţi şi apoi a fugit să se ascundă într-o casă pe care o deținea în comuna băcăuană. Astfel, criminalul, gălățeanul Vasile Tofan, a fost ridicat de către poliţiştii din Bacău și a fost adus la Galaţi, unde a indicat locul unde scăpase de cadavrul femeii pe care îl tranşase, lămurindu-se astfel dispariţia femeii din Brăila.

Omorul a avut loc în apartamentul principalului suspect, un bărbat în vârstă de 75 ani din Galați. Acesta i-a aplicat victimei trei lovituri de cuţit, în zone vitale. Cadavrul a fost apoi tranşat în cadă, pus în saci şi transportat ulterior în zona unde a fost descoperit.

Audierea suspectului continuă, pentru a se stabili toate circumstanţele tragediei, Vasile Tofan fiind reținut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie trimis în fața instanței din galați cu propunere de arestare preventivă.

Victima, Dumitra Plopeanu, se cunoştea cu suspectul, cu care avea o relație de aproximativ 6 luni, ambii fiind văduvi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •