ProBr

Explozie urmată de incendiu în cladirea în care se afla arhiva școlii din Movila Miresii

Explozie urmată de incendiu în cladirea în care se afla arhiva școlii din Movila Miresii

O explozie urmată de un incendiu a izbucnit astăzi, în jurul orei 09:30, într-unul dintre corpurile de clădire în care își desfășoară activitatea Școala din comuna Movila Miresii pe perioada când clădirea celeilalte școli și grădinița sunt în reabilitare. Pompierii de la SVSU Movila Miresii au intervenit imediat, apoi au venit în sprijin pompierii de la ISU Brăila – detașamentul Ianca și pompierii de la SVSU Șuțești. După mai bine de trei ore, pompierii au reușit să stingă flăcările, dar pagubele sunt imense.

Explozia urmată de incendiu a fost declanșată de la o butelie de gaz care se afla în curtea interioară. Un scurt circuit la instalația electrică a provocat incendiul în urma căruia s-au distrus 150 metri patrați de acoperiș, mobilierul din interior, ușile și tocurile de la uși, dar și alte aparate care se aflau în birourile din clădire, laptopuri, tablete, dar și toată arhiva școlii.

Explozia a fost atât de puternică încât o mare parte din acoperiș a fost aruncată la o distanță mare. Clădirea unde s-a produs deflagrația nu era racordată la rețeaua de gaze, în schimb clădirea din vecinătate, unde funcționa grădinița, era racordată la o butelie de gaze de 3 tone, care se pare că avea scăpări, cetățenii din zonă sesizând de aseară un miros de gaze în zonă. În clădirea respectivă pompierii au găsit o butelie de aragaz, care însă era intactă.

Nu s-au înregistrat victime.

Primarul comunei Movila Miresii a declarat că după ora 15.00 va merge cu cetățenii din comună, de la ajutorul social, să facă curățenie în zonă și să evalueze dacă mai poate fi ceva recuperat.

Clădirea afectată a fost construită în anii 2000 și a aparținut DGASPC Brăila până în urmă cu câțiva ani, când centrele sociale de la Movila Miresii s-au închis și clădirile au fost preluate de Primăria Movila Miresii. În urmă cu doi ani aceste clădiri au fost renovate, iar de când școala se afla în reabilitare, în clădirea care a sărit în aer era secretariatul, biroul de contabilitate și cabinetul directorului.

”Reparația este destul de costisitoare. L-am anunțat și pe președintele Consiliului Județean care va veni mâine la fața locului, să vedem cum ne poate ajuta să putem funcționa cu școala și cu două săli de clasă la începerea anului școlar” a spus Dumitru Panțuru, primarul comunei Movila Miresii.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •