Sport

Experiența a făcut diferența

Experiența a făcut diferența

Astăzi la prânz, în sala Polivalentă din Brăila, s-a jucat derby-ul seriei A din Divizia A, între echipa de Divizie a HC Dunărea Brăila și CSM Galați. Înaintea acestei a IV-a etape cele două echipe se aflau pe primele două locuri în serie, dar și tradiționala rivalitate între Brăila și Galați anunța un meci interesant. În cele din urmă experiența unor jucătoare precum Balaban, Cioaric, Cristina Gheorghe sau Alla Sheiko au făcut diferența și CSM Galați a câștigat cu 36-28 (18-15).

Tinerele jucătoare pregătite de Cristi Preda au început bine și au marcat primele două goluri ale meciului prin Ichim și Coteț. În minutul 7 HC Dunărea conducea cu 6-3, dar în minutul 10 a fost ultima dată când fetele lui Preda au avut 3 goluri avantaj, scor 8-5. Elevele antrenate de Alexandrina Soare au preluat conducerea în minutul 22, scor 10-11, după un gol marcat de Abigail Vălean. Brăila a mai egalat de trei ori, ultima dată la 14, pentru ca în minutul 28 Bokaric să înscrie pentru 14-16 după o pasă pe la spate dată de Daciana Balaban. Brăila a mai marcat prin Ștefania Gheorghe, dar scorul primei reprize a fost stabilit de golurile marcate de Balaban și Cristina Gheorghe.

După pauză Coteț a marcat primul gol, dar gălățencele au replicat prin două goluri marcate de fosta jucătoare a Dunării Brăila, Cristina Gheorghe, iar în minutul 39 Sheiko a majorat diferența la 5 goluri, scor 17-22. În minutul 49 Cioaric a marcat pentru 23-30, după care fetele Sandei Soare s-au relaxat și Brăila a marcat de 4 ori la rând și a redus handicapul al 3 goluri, scor 27-30 în minutul 51. A fost doar un foc de paie, pentru că CSM Galați a replicat prin 4 goluri legate și a refăcut diferența de 7 goluri. Brăila a mai marcat un singur gol până la final, iar gălățencele s-au impus la Brăila cu 36-28 (18-15).

Pentru HC Dunărea II Brăila au marcat: Iasmina Ichim – 7 goluri, Ștefania Gheorghe -6, Ștefania Epureanu -4, Mirabela Coteț -4, Diana Gașpar -3, Amalia Terciu -2, Andreea Sandu -1 și Laura Surdu -1. Au mai jucat: Ana Caraman și Alexandra Perianu – portari, Ioana Conțu și Adelina Iordache. Perianu a apărat două aruncări de la 7 metri la Sheiko și Balaban.

Pentru CSM Galați au marcat: Cristina Gheorghe -11 goluri, Cătălina Cioaric -9, Alla Sheiko -5, Abigail Vălean -4, Tamara Bokaric -3, Daciana Balaban -2, Cristina Clisu -1, Cristina Marcu -1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •