ProBr

Eveniment sportiv caritabil ”Dăruiește pentru Darius!” sub sloganul ”Fii tu un erou!”

Eveniment sportiv caritabil ”Dăruiește pentru Darius!” sub sloganul ”Fii tu un erou!”

Militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu vă aşteaptă, duminică, la ora 9.00, pe aleea principală din Parcul Monument, la încă un eveniment caritabil. Se vor strânge fonduri pentru Darius, un băieţel de 3 ani, diagnosticat cu tumoră malignă în zona bazinului, iar singura şansă a lui Darius vine din Turcia, însă tratamentul costă aproximativ 60.000 euro.

Încă un eveniment caritabil marca Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, în cadrul campaniei “Fii tu un erou!”, iniţiată de cei doi pentru a ajuta semenii aflaţi în suferinţă. Duminică vor alerga în Parcul Monument pentru Darius, un băieţel de doar 3 anişori, diagnosticat în urmă cu doi ani cu tumoră malignă ce i-a afectat deja zona bazinului. Evenimentul va începe la ora 9.00, pe aleea principală din Parcul Monument şi se va alerga 10 ture în jurul Orăşelului Copiilor.

Darius abia a împlinit trei anişori, dar de doi ani este un pacient obişnuit al secţiilor de oncologie din ţară şi din străinătate. Unic copil al unui militar din Batalionul 2 Infanterie, micuţul a făcut cunoştinţă, nedrept de devreme, cu spitalele şi tratamentele chinuitoare la care a fost supus după ce, la 1 an şi 7 luni, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă care i-a afectat zona bazinului. O boală grea, dificil de tratat, pentru care copilul şi-a petrecut debutul copilăriei din spital în spital. Numai anul trecut, din ianuarie până în mai, a urmat nu mai puţin de şapte şedinţe de chimioterapie în ţară, fiind ulterior trimis în Franţa, la Institutul Curie din Paris. Acolo a mai fost suspus la două cure de citostatice. Timp de două luni, la Paris a făcut radioterapie cu sedare şi tomoterapie, precum şi a zecea şedinţă de chimioterapie, care a cuprins şase etape foarte greu tolerate de micul pacient. Revenit în ţară la finele lui septembrie 2018, Darius a trebuit să se supună unor şedinţe de chimioterapie de întreţinere până în luna martie a acestui an. Evoluţia nu a fost însă una favorabilă, pentru că, în urmă cu o lună, un nou RMN la abdomen şi pelvis a scos în evidenţă apariţia unor noi formaţiuni tumorale, care îi afectează sistemul circulator abdominal şi renal, precum şi vezica urinară. Singura şansă, Turcia: Tratamentul la o clinică din Turcia pare a fi acum singura şansă a micuţului Darius în lupta cu boala, dar resursele financiare ale părinţilor nu se ridică nici pe departe la nivelul costurilor necesare: 60.000 de euro. O parte a tratamentului în Franţa a fost decontată de Casa de Asigurări din România, dar în Turcia părinţii vor trebui să suporte costurile integral. Colegii tatălui s-au mobilizat şi au adunat o parte din sumă, ceea ce i-a permis lui Darius să plece deja la Istanbul, pentru primele investigaţii. Familia mai are însă nevoie de mulţi bani pentru a spera la şansa vindecării copilului.

”Viața l-a aruncat intr-o luptă teribilă, din care nu are voie să iasă decât victorios, iar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru. Așadar, indiferent de vârstă, condiție fizică ori performanțe sportive vă invităm la un cros umanitar, maxim 10 ture(10 km), in jurul Orăselul Copiilor, ce va avea loc pe data de 28 iulie 2019, ora 09.00 in Parcul Monument. Este distanța care îi poate aduce micuțului Darius şansa la o noua viață, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru familia lui. La fața locului va exista un punct de revitalizare cu apă, suc, batoane energizante, alături de urna special amenajată din partea familiei. În care fiecare va putea să ajute cu cât dorește, In funcție de posibilități. Fiind o activitate caritabilă si nu o competiție sportivă, fiecare va alerga sau va merge, atât cât va putea! Şi, în semn de mulțumire şi recunoștință vă vom înmâna o diplomă de participare, pentru generozitatea si bunăvoința a dumneavoastră. În plus, primii 10 princhindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start, dupa prima tură alergată în jurul Orăselul Copiilor vor primi o cupă şi o medalie. Este momentul să-i motivăm pe princhindeii noștri şi să îi rasplătim, invățându-i totodată că săvârșirea unei fapte bune nu ține cont de vârstă. Mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, care au ales să ne fie alături şi în această campanie. Ne inclinăm in fața bunavoinței lor! De la mic la mare, dragi prieteni, alergători de performanță, amatori, iubitoare mămici, iubitori tătici, scumpi bunici, voi puternici elevi și studenți, stimate doamne, domnișoare si stimați domni , sunteti așteptați în Parcul Monument, să fiți alături de Darius!” este mesajul adresat de Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu.

Cei care vor să îl ajute pot dona bani, au la dispoziţie următoarele conturi:
RO91 RNCB 0669 0356 2882 0001 – deschis la BCR pe numele Bunget Marius Gabriel
RO53BTRLRONCRT0392551301 – deschis la Banca Transilvania pe numele Bunget Simona.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •