Politica

Eugen Tomac: Pensiile speciale pot fi eliminate doar prin votul în Camera Deputaților a proiectului PMP care a fost votat în Senat

Eugen Tomac: Pensiile speciale pot fi eliminate doar prin votul în Camera Deputaților a proiectului PMP care a fost votat în Senat

Prezent ieri la Brăila pentru a susține candidații PMP la alegerile parlamentare, Eugen Tomac a vorbit despre proiectele pe care PMP le-a susținut și în acest mandat și pe care doresc să le finalizeze în viitorul legislativ.

Într-o conferință de presă susținută alături de candidații PMP Brăila la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Viorel Botea și Doruleț Iorga, Tomac a vorbit despre una dintre cele mai intense teme discutate în ultima perioadă, cea a eliminării pensiilor speciale pentru demnitari. Președintele PMP, Eugen Tomac a spus că singura soluție este adoptarea și în Camera Deputaților a proiectului de lege al PMP, care a trecut de Senat.

Liderii PSD și USR încearcă să-i mintă pe români spunând că pensiile speciale vor fi eliminate în viitorul Parlament și că așa zisa demisie reprezintă un act de curaj. Este o mare minciună. Pensiile speciale pot fi eliminate doar prin vot în Parlament, iar în prezent există o inițiativă legislativă propusă de PMP încă din aprilie 2018. Anul trecut această inițiativă legislativă pentru eliminarea pensiilor pentru politicieni, funcționari parlamentari și alte categorii de privilegiați, a fost adoptată de Senat. deci nu este nevoie de nici o promisiune pentru anul viitor ci doar de voință politică” a spus Eugen Tomac.

Tomac a spus că pensiile speciale pentru parlamentari pot fi eliminate așa cum au fost create, printr-o lege votată în Parlament. Acesta a amintit că Parlamentul a adoptat în acest an o lege în care au fost incluse în mod intenționat toate pensiile, și cele speciale și indemnizațiile de vârstă și pensiile de serviciu, ceea ce este greșit pentru că această lege a fost respinsă la Curtea Constituțională.

PMP a propus să fie eliminat articolul prin care au fost instituite indemnizațiile pentru parlamentari și atunci când va fi votat și în camera Deputaților demersul propus de PMP vor fi eliminate pensiile speciale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •