ProBr

Elena Serban noul portar al Dunarii Braila

Elena Serban noul portar al Dunarii Braila

HC Dunarea Braila a achizitionat unul dintre cei mai buni portari din Liga Nationala de handbal feminin, chiar daca vine de la o echipa retrogradata in Divizia A. Elena Serban s-a nascut pe 15 octombrie 1994 la Bucuresti si are 182 cm si 72 kg, si joaca pe postul de portar.

In anul 2006, Elena juca volei la echipa scolii, unde a fost observata de doamna Ileana Morari pentru calitatile atletice pe care le detinea, atunci cand se afla in scoala pentru selectia la handbal si-a fost chemata sa vada un antrenament  de handbal. Si astfel Elena a ramas la CSS6 Bucuresti, la sectia de handbal. La inceput a jucat pe postul de intermediar  stanga, calitatile fizice ajutand-o, a fost in scurt timp reorientata catre poarta. Chiar daca dupa doar o luna de handbal si joc in camp, calitatile fizice au impins-o pe Elena in poarta, acolo unde i-au fost puse in valoare de la zi la zi alte noi calitati.

In sezonul 2010-2011 pe cand activa la CSS6 Bucuresti la echipa de junioare 2 a castigat medalia de bronz, in sezonul 2011-2012 la junioare 1, medalie de bronz si titlul de cel mai bun portar al Turneului Final. Tot in anul 2012 a castigat locul 1 si la ONSS cu echipa liceului.

Anul 2012 a fost incununat cu participarea in Muntenegru la Campionatul Mondial al junioarelor, acolo unde Romania s-a clasat pe locul 4 si fiind inclusa in galeria celor mai constanti portari ai camponatului.

In 2013 la ONSS, sub bagheta doamnei Daniela Badea, ocupa locul al treilea. Dupa termiarea junioratului, a semnat un contract pe 4 ani cu  CSM Bucuresti. In anul 2013, la Campionatul European de tineret din Danemarca, a ocupat locul 5 cu nationala Romaniei. In 2014 a fost imprumutata la CSM Ploiesti unde a lucrat cu profesorul  Gheorghe Covaciu jumatate de sezon, apoi cu Goran Kurtes.

Dupa desfiintarea CSM Ploiesti, Elena Serban a aparat poarta celor de la CSM Rm. Valcea, iar in ultimii doi ani a fost portarul celor de la Danubius și apoi CSM Galati.

In 2014 a participat la Campionatul Mondial de tineret din Croatia, unde s-a situat pe pozitia 6, pentru ca imediat dupa, a participat la Campionatul Mondial Universitar din Portugalia unde s-a situat pe locul 4 sub bagheta  antrenoarei Nicoleta Alexandrescu.

In vara lui 2015 Elena  a participat la Universiada din Coreea de Sud, unde a ocupat pozitia a cincea. In vara lui 2016 a participat la Campionatul Mondial Universitar de la Malagadin, Spania, unde a castigat medalia de argint.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •