Sport

EHF a stabilit numărul echipelor care vor juca în cupele europene în sezonul 2021-2022, dar în România nu se știe când va începe competiția pentru sezonul 2020-2021

EHF a stabilit numărul echipelor care vor juca în cupele europene în sezonul 2021-2022, dar în România nu se știe când va începe competiția pentru sezonul 2020-2021

România a coborât un loc, de pe trei pe patru, în clasamentul coeficienţilor echipelor feminine de club care participă în cupele europene în sezonul 2021-2022, dat publicităţii de EHF pe site-ul său.

Ungaria se menţine pe primul loc, cu un punctaj de 158,33 realizat pe baza rezultatelor din ultimele trei sezoane, urmată de Rusia, cu 117,33, Danemarca, 115 puncte, care a devansat România, aflată acum pe patru, cu 111,83 puncte. Diferenţa faţă de locul al cincilea este una mare, Franţa având 95,17 puncte. Norvegia se află pe locul al şaselea, cu 84 de puncte, urmată de Muntenegru cu 62 de puncte, Germania cu 56 de puncte și Croația cu 52,83 puncte, toate aceastea având câte o echipă în Champions League și câte 3 echipe în EHF European League.

În sezonul 2020-2021 România are 5 echipe în cupele europene, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti în Liga Campionilor, iar Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău şi HC Dunărea Brăila în EHF Europa League.

Pentru ca în sezonul 2021-2022 HC Dunărea Brăila să joace în cupele europene trebuie să se claseze pe primele 4 locuri în Liga Florilor, sezon care ar trebui să debuteze pe 27 august.

HC Dunărea Brăila ar trebui să joace primul meci oficial pe 20 august, în sferturile de finală a Cupei României. La cum evoluează situația epidemiologică din România este puțin probabil că se vor putea relua în această lună competițiile oficiale, mai ales că încă nu sunt aprobate nici până acum norme de antrenamente de joc și jocuri amicale. Mai mult, în prima etapă din Liga Florilor, HC Dunărea Brăila ar trebui să întâlnească echipa clasată pe locul 2 la barajul de promovare la care sunt înscrise 6 echipe din Divizia A, dar datele desfășurării acestui turneu de promovare încă nu au fost stabilite. Pentru acest turneu  s-au înscris CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești și Crișul Chișineu-Criș, în timp ce CSU Neptun Constanța și CSM Tîrgu Mureș nu vor participa. Sunt disponibile 3 locuri pentru accederea în primul eșalon, dar sunt toate premisele să fie 4, dată fiind situația echipei HCM Slobozia, care a rămas fără jucătoare și fără susținere financiară.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •