Sport

Egalitate dupa prima zi in duelul Romania – Cehia la FED CUP

Egalitate dupa prima zi in duelul Romania – Cehia la FED CUP

Halep invinsa de PliskovaSâmbătă după amiaza, la Cluj, s-au jucat primele două meciuri de simplu la Fed Cup, în care România întâlnește Cehia. În primul meci al zilei, numărul 3 mondial în clasamentul WTA, Simona Halep, a cedat neaşteptat în faţa Karolinei Pliskova (13 WTA). Cehoaica s-a impus cu 6-7, 6-4, 6-2, la capătul unei dispute care a durat aproximativ 2 ore şi 45 de minute.

Simona şi-a amânat operaţia pentru a putea juca pentru România în Fed Cup, însă eclipsa sa de formă continuă. Deși până la acest meci nu cedase nici un set în meciurile cu Pliskova, a făcut un joc lipsit de orizont, fiind foarte nervoasă pe tot parcursul jocului. Halep a reuşit doar în primul set să se ridice la nivelul aşteptat de suporterii de la Cluj, deși mult sub așteptări, apoi a jucat la așteptarea greșelilor adversarei, care a jucat riscant, dar a greșit foarte puțin.  niculescu
Partida dintre Niculescu și Kvitova a început cu Monica extrem de motivată și de încrezătoare în forțele sale proprii, și primul game s-a terminat după avantaje, cu succes pentru fosta învingătoare de la Wimbledon. Monica a avut răspuns și a egalat și a făcut apoi break, pentru ca în următorul ghem să-și facă serviciul și să se distanțeze la 3-1. Niculescu s-a distanțat apoi la 5-2 și a servit pentru set, unde a avut două șanse de a închide setul la 6-2, dar Kvitova a revenit și a făcut break. Monica Niculescu n-a dezarmat și a făcut un re-break la ”0” cu care a închis primul set la 6-3.
Monica a început mai slab actul secund, pierzându-și propriul serviciu încă din primul game. Niculescu a ajuns rapid la 40-0, în schimb Kvitova a dat semne de revenire, salvând primele două mingi de break. A urmat o dublă greșeală a jucătoarei din Cehia și sportiva noastră a egalat situația pe tabelă. S-a mers apoi cap la cap, fiecare jucătoare fructificându-și serviciul, până la scorul de 5-4, când Monica s-a mobilizat și a câștigat ghemul 10 la 15, închiend setul 2 cu 6-4 și aducând primul punct pentru România. Monica Niculescu a izbutit victoria carierei, într-un stil unic, în fața numărului 9 mondial.
Duminică, de la ora 13.00, Simona Halep va juca cu Petra Kvitova, iar Monica Niculescu o va întâlni pe Karolina Pliskova. În ultimul meci, la dublu, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru va juca cu Denisa Allertova/Barbora Strycova.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •