ProBr

Echipajele de la SVSU Movila Miresii și SPSU al SC VARD Brăila SA calificate la faza interjudețeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

Echipajele de la SVSU Movila Miresii și SPSU al SC VARD Brăila SA calificate la faza interjudețeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 10 – 12.06.2019, ISU „Dunărea” Brăila a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Concursul s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal din Brăila.

”Prin organizarea unei astfel de competiţii s-a urmărit dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a membrilor serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile private pentru situaţii de urgenţă, pe de o parte şi între acestea şi serviciile profesioniste, pe de altă parte” a preizat col. Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila.

La startul competiţiei s-au aliniat 23 echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile: Făurei, Însuraței, Bertești de Jos, Bordei Verde, Cazasu, Ciocile, Dudeşti, Gropeni, Frecăţei, Jirlău, Movila Miresii, Rîmnicelu, Romanu, Roşiori, Stăncuţa, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Unirea, Viziru  şi patru echipaje ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă: VARD Brăila SA, CARREFOUR SA Brăila, Dedeman Brăila şi OMV Petrom Oprişeneşti.

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice, respectiv ştafeta 4×100 m, pista de îndemânare şi viteza şi realizarea unui dispozitivul de intervenţie.

La finalul competiţiei, clasamentul general a arătat astfel:

– la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă:

Locul I – echipajul SVSU Movila Miresii;

Locul II – echipajul SVSU Ciocile;

Locul III – echipajul SVSU Tudor Vladimirescu.

– la Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă:

Locul I – echipajul SPSU al SC VARD Brăila SA;

Locul II – echipajul SPSU al al CARREFOUR SA Brăila;

Locul III – echipajul SPSU OMV Petrom Oprişeneşti.

Echipajele clasate pe primul loc vor participa la faza interjudețeană a concursului, care va fi organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al judeţului Călărași.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •