Sport

Echipa Școlii Berteștii de Jos locul 2 la faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la badminton

Echipa Școlii Berteștii de Jos locul 2 la faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la badminton

Şcoala Gimnazială Berteștii de Jos a reprezentat județul Brăila la faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la badminton. Competiția a avut loc ȋn Sala Siderurgistul din Galați și a reunit la startul acesteia cele șașe echipe reprezentative ale județelor Brăila, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța și Buzău.

Acestea au fost împărțite în două grupe, reprezentanta județului Brăila fiind cap de serie în grupa a II-a. După două victorii identice ( 5-0) împotriva reprezentantelor  județelor Buzău și Constanța, Şcoala Gimnazială Berteștii de Jos a reușit să se califice în semifinală unde a dispus cu scorul de 3-1 de reprezentanta județului Tulcea. Din păcate în finala, experiența și-a spus cuvântul, iar reprezentanta județului Galați a câștigat cu scorul de  3-0, Şcoala Gimnazială Berteștii de Jos  devenind astfel pentru a patra oara consecutiv vicecampioană regională.

La sfȃrșitul competiției echipa Şcolii Gimnaziale Berteștii de Jos, condusă cu pasiune și dăruire de domnul profesor Gheorghiță Ionel, a ocupat locul al II-lea, fiind ȋnvinsă doar de cȃștigătoarea competiției, reprezentanta județului Galați, echipă care are în componență doar jucători legitimați la clubul de badminton din localitate.

Cu toate că am ȋntȃlnit echipe foarte bine pregătite, am reușit să ne mobilizăm și să obținem un rezultat foarte bun, fiind al patrulea an consecutiv ȋn care reușim să ne clasăm pe podiumul fazei regionale de badminton. Din păcate ȋn disputa contra celor din Galați, lipsa de experiență și-a spus cuvȃntul și după meciuri foarte echilibrate echipa noastră s-a recunoscut ȋnvinsă. S-a văzut ȋncă odată că putem juca de la egal la egal cu echipe ce au ȋn componență jucători care se antrenează zi de zi și participă la foarte multe turnee naționale, noi desfășurând pregătirea doar pe plan local. Pe această cale țin să le mulțumesc elevilor mei, care vin cu mare drag și plăcere să se antreneze, dorind să demonstreze că pot fi din ce în ce mai buni. Curajul de care au dat dovadă și spiritul de echipă au făcut la sfȃrșitul competiției munca să le fie răsplătită cu un binemeritat loc 2. De asemeni doresc să mulțumesc pe această cale sponsorilor noștri, care ne-au sprijinit cu echipament și materiale sportive de calitate, autorităților locale și nu ȋn ultimul rȃnd părinților pentru că îi susțin pe elevi în activitatea depusă.”, a declarat domnul profesor Gheorghiță Ionel.

Lotul echipei reprezentative a județului Braila a fost format din următorii elevi: Rusu Ionel, Coică Adi, Stoian Ștefania și Băjenaru Adelina.

La sfȃrșitul competiției elevii au fost premiați cu echipament sportiv și diplome.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •