Sport

Echipa de fete de la Stancuta a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag

Echipa de fete de la Stancuta a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag

Duminica 3 iunie 2018 stadionul din comunaTudor Vladimirescu s-a dovedit a fi o gazda primitoare a competitiei ,,CUPA 1 IUNIE’’ la rugby –tag fete gimnaziu. Competitia aflata la a doua editie si organizata de Rugby Club Braila impreuna cu scolile din Braila in cadrul unui proiect educational interjudetean, avand sprijin financiar din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret-Braila, Primariei comunei Tudor Vladimirescu si Primariei Municipiului Braila, care a asigurat transportul echipelor din Braila la Tudor Vladimirescu.

La editia a II-a a Cupei 1 iunie la rugby-tag fete gimnaziu au participat 8 echipe, care au fost împărțite în două grupe.

GRUPA A

1.Liceul Tehnologic Anghel Saligny – prof. Puscasiu Georgeta

2.SC. GIMNAZIALA NEDELCU CHERCEA – prof. Stan Daniela

3.SC. GIMNAZIALA AUREL HORNET-TUDOR VLADIMIRESCU – prof. Giurgiu Florin Cristian

4.SC. GIMNAZIALA VADU PASII-BUZAU – prof. Zeican Nicusor

GRUPA B

1.SC. GIMNAZIALA  NR.1-MUNTENI, JUD. GALATI – prof Pintilie Marius

2.SC. GIMNAZIALA STANCUTA–prof. Bogoi Costel

3.SC. GIMNAZIALA PETRE CARP-TUFESTI-prof. Cocirlea Catalin

4.SC. GIMNAZIALA SCORTARU NOU – prof. Ionescu Sorin

REZULTATE GRUPA A

Lic. Teh. ”A. Saligny”- Sc. Gim. “A. Hornet” T. Vladimirescu                              1-8

Sc. Gim. ”Nedelcu Chercea”-Sc. Gim. Vadul Pasii- Buzau                                     2-0

Sc. Gim. ”Nedelcu Chercea”-Lic. Teh. ”A. Saligny”                                               3-5

Sc. Gim. “A. Hornet” T. Vladimirescu  –  Sc. Gim. Vadul Pasii- Buzau               7-2

Sc. Gim. “A. Hornet” T. Vladimirescu  – Sc. Gim. ”Nedelcu Chercea”                  8-2

Lic. Teh. ”A. Saligny”- Sc. Gim. Vadul Pasii- Buzau                                        4-1

REZULTATE GRUPA B

Sc. Gim. ”Petre Carp”, Tufesti-Sc. Gim. Nr.1, Munteni, Galati                        1-7

Sc. Gim. Scortaru Nou -Sc. Gim. Stancuta                                                        0-6

Sc. Gim. ”Petre Carp”, Tufesti -Sc. Gim. Stancuta                                           3-7

Sc. Gim. Nr.1 Munteni, Galati – Sc. Gim. Scortaru Nou                                  8-0

Sc. Gim. Stancuta  – Sc. Gim. Nr.1, Munteni, Galati                                        2-4

Sc. Gim. ”Petre Carp”, Tufesti- Sc. Gim. Scortaru Nou                                   6-1

Rezultatele inregistrate in semifinalele competitiei:

Sc. Gim.  Aurel Hornet Tudor Vladimirescu- Sc. Gim. Stancuta                   5-9

Lic. Teh. A.Saligny – Sc. Gimnaziala Nr.1 Munteni                                        0-8

În meciul pentru locurile 7-8 s-au întâlnit echipele clasate pe locurile 4 în cele doua grupe. Sc. Gim. Vadul Pasii a castigat cu 4-1 meciul cu echipa de la Sc. Gim. Scortaru Nou. In meciul pentru locurile 5-6 s-au intalnit echipele clasate pe locurile 3 în cele doua grupe, iar Sc. Gim. ”Petre Carp” Tufesti a invins cu 5-1 echipa de la Sc. Gim. ”Nedelcu Chercea”.

In finala mica, pentru locurile 3-4, echipa de la Liceul Anghel Saligny a castigat cu 5-4 meciul cu echipa Scolii ”Aurel Hornet” din Tudor Vladimirescu.

In finala mare s-au intalnit echipele de la Sc. Gim. Nr.1Munteni si Sc. gim. Stancuta. Echipa pregatita de profesorul Costel Bogoi a invins cu 5-4 si a castigat editia a II-a a Cupei ”1 iunie” la rugby-tag fete gimnaziu.

La aceasta a doua editie a CUPEI 1 IUNIE la rugby tag fete gimnaziu au fost prezente 96 de jucatoare in 8 echipe. Se poate afirma ca a fost o competitie reusita avand in vedere ca organizatorii si-au atins obiectivele propuse, in primul rand popularizarea jocului de rugby tag in randul elevelor din ciclul gimnazial si obisnuirea cu participarea in competitii, apoi depistarea unor tinere care sa demonstreze calitati pentru practicarea jocului de rugby.

[quote]Putem aminti cateva nume din echipele brailene care au demonstrat reale calitati pentru practicarea acestui joc: Leoca Elena Madalina, Chiru Andreea, Ispilat Andreea (Sc.Gim.Stancuta), Naidin Maria, Bornescu Corina (Lic. A. Saligny), Gheorghita Vasilica, Climescu Cristina (SC.Gim.Tudor Vladimirescu), Ion Catalina, Predonzan Andreea (Sc. Gim. Nedelcu Chercea), Iorga Narcisa, Epuras Florentina, Obrocaru Alisa (Sc. Gim. Tufesti). Nu in ultimul rand petrecerea timpului liber prin practicarea sportului in compania colegilor de generatie. Se manifesta intentia profesorilor de educatie fizica de formare a unei echipe de fete care sa participe in anul 2019 la campionatul national de junioare.Trebuie amintit si efortul profesorilor de educatie fizica care pregatesc echipele scolare de rugby tag si se prezinta mereu la competitii promovand practicarea acestui sport in randul elevilor[/quote] a delarat profesorul dan Niculescu, initiatorul acestei competitii.

Presedintele Rugby Club Braila a mai spus ca Tudor Vladimirescu s-a dovedit o gazda primitoare pentru aceasta competitie oferind conditii bune de desfasurare a jocurilor, iar Primaria locala dovedind deschidere pentru punerea bazei sportive la dispozitia tinerilor pentru practicarea sportului.

[quote]Ca si in cazul baietilor problema care se pune este unde pot aceste tinere sa practice  rugbyul de performanta la nivelul orasului Braila. Lipsa unui teren de rugby face aproape imposibila pregatirea pentru rugbyul de performanta. Este pacat si regretabil acest lucru avand in vedere ca Braila a demonstrat de-a lungul anilor ca poate sa pregateasca sportivi pentru rugbyul de performanta promovand la echipele nationale de juniori si seniori sportivi de inalta valoare. La acesta competitie sportiva au asistat si urmarit jocurile domnul profesor Secuianu Marius director de dezvoltare regionala si domnul profesor Tufaru Dan antrenor federal al echipei de rugby junioare care si-au manifestat multumirea de nivelul competitiei si a modului de organizare.[/quote] a mai spus Dan Niculescu.

La finalul competitiei in cadrul festivitatii de premiere, sportivilor li s-au oferit din partea D.J.S.T Braila si a Primariei Tudor Vladimirescu premii constand in cupe, diplome, materiale sportive si dulciuri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •