După victoria cu 4-0 în fața celor de la Viitorul Ianca, Dacia Unirea Brăila a tratat prea superficial meciul cu CSM Focșani, mai ales că echipa din Vrancea venea după un egal pe teren propriu cu CSM Bacău. Chiar înaintea meciului de la Însurăței, conducerea celor de la Focșani a anunțat că s-a despărțit pe cale amiabilă de atacantul Jurj. CSM Focșani a câștigat cu 3-1 (2-1), cu toate golrile marcate în urma unor faze fixe, două cornere și un penalty. Și golul brăilenilor a fost marcat tot după o fază fixă.

CSM Focșani nu a venit la întâlnirea cu liderul seriei a II-a din Liga a 3-a cu capul plecat ci s-a instalat de la început în jumătatea de teren a gazdelor, arătând că își dorește revanșa după înfrângerea din tur, dar și revenirea în calculele pentru primele două locuri. Cu jucători cu experiență la nivelul primei Ligi, CSM Focșani a arătat ca o echipă omogenă și dornică de a se bate pentru promovare. Patrick Petre a vrut să facă mai mult decât poate, luând prea multe acțiuni pe cont propriu, iar când a avut lovituri libere din poziții foarte bune a avut execuții lamentabile.

În minutul 3 Băciuț a șutat de la 18 metri, pe colțul lung, dar Andrei a reușit să respingă în lateral. Brăilenii au ripostat pe un contraatac, în minutul 8, când Cocîrlă a trecut de Vîlsan și a intrat în careu, dar șutul său a fost respins cu piciorul de portarul Geantă. În minutul 14 Stănescu a șutat din colțul careului de 16 metri, dar mingea a trecut peste poarta focșănenilor. Un minut mai târziu Patrick Petre a intrat în careu, dar a șutat în portarul oaspeților. 

În minutul 17 Strătilă a centrat în careu și Apostol a degajat în corner. Lovitura de la colț, de pe dreapta, a fost executată de Băciuț, la bara a doua, iar Moisi s-a înălțat și a trimis cu capul din 6 metri, 0-1. 

În minutul 27 Petre a scăpat spre poarta oaspeților, dar a fost deposedat la 14 metri, în momentul în care se pregătea să șuteze la poartă. Un minut mai târziu, Taciuc a scăpat singur spre poarta lui Andrei, dar a șutat de la 12 metri în portarul gazdelor, apoi Stănciulescu a degajat. 

În minutul 30 Băciuț a executat un corner de pe dreapta, tot la bara a doua, și același Andu Moisi, din alunecare a trimis din 4 metri în poarta lui Andrei, 0-2!

În minutul 38 Petre a fost faultat de Moisi la 18 metri lateral stânga. Vâlceanu a executat pe bara a doua, Păvălache a reluat cu capul spre poartă, iar Paliu din 2 metri a trimis în plasă, 1-2, scor care avea să se mențină până la pauză. 

În minutul 49 Taciuc a centrat de pe stânga, Lemac a prelungit pe spate, nereușind să reia spre poartă, iar Strătilă a șutat din 10 metri, pe centrul porții, și Andrei a reținut. În minutul 55 Petre a executat o lovitura liberă, însă peste poarta lui Geantă. În minutul 57 Petre a intrat în careul oaspeților, dar Geantă a ieșit și a reținut. 

În minutul 60 Petre i-a pasat lui Cocîrlă, care a șutat de la 16 metri, pe centrul porții, și portarul oaspeților a reținut. 

În minutul 64 oaspeții au rămas în 10 oameni pe teren. Moisi a primit al doilea cartonaș galben, pentru un henț la 16 metri, după ce primul avertismesment l-a primit la faultul asupra lui Petre, la faza golului brăilenilor. Petre a executat lovitura liberă de la 17 metri, însă mult peste poartă. În minutul 68 Petre a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a fost deviată de zid peste poartă, în corner. După lovitura de colț Batchabi a fost blocat de 3 adversari și oaspeții au îndepărtat pericolul. 

În minutul 74 Lemac a intrat în careu talonat de Ioniță, a șutat spre colțul lung, dar mingea a trecut prin fața porții și a ieșit în aut de poartă. În minutul 84 Paliu a centrat de pe dreapta la marginea careului, pentr Petre, care a șutat din prima, talonat de Negoiță, puțin pe lângă vinclul din dreapta porții focșănenilor. 

În minutul 84 Arnaud l-a faultat în careu pe Neguț. Tot Negruț a executat lovitura de pedeapsă, cu un șut la înălțime, pe centrul porții, 1-3. 

În minutul 89 Negruț a trecut de Stănciulescu și a șutat din colțul careului puțin pe lângă vinclul porții apărate de Andrei. În minutul 90+3 Arnaud a șutat de la 25 de metri, dar Geantă a fost la post și meciul s-a terminat cu victoria celor de la CSM Focșani cu scorul de 3-1. 

Dacia Unirea Brăila: Andrei – Paliu, Arnaud, Stănciulescu, Păvălache – Cocîrlă, Apostol, Lungu (min. 87 Al. Duțu), Vîlceanu (min. 66 Ioniță) – Stănescu (min. 66 Batchabi), P. Petre.

În urma acestei înfrângeri, Dacia Unirea va pierde poziția de lider al seriei, dacă Viitorul Ianca nu va produce mâine o surpriză în duelul cu ACS Oțelul Galați.

În etapa următoare Dacia Unirea Brăila se va deplasa la Făurei, unde va întâlni pe CS Făurei, echipă la care își anunță revenirea și Bănel Nicoliță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •