Sport

Dunărea Brăila s-a lovit de zidul Batinovic

Dunărea Brăila s-a lovit de zidul Batinovic

HC Dunărea Brăila a pierdut la 6 goluri diferență primul meci din sezonul 2019-2020, pe terenul campioanelor en titre. Echipa pregătită de Florentin Pera a câștigat cu 24-18 (13-7), dar meciul a avut multe momente în care Dunărea Brăila a dat o replică bună.

Dunărea Brăila nu le-a putut folosi în acest meci pe pivotului brazilian Tamires Morena și pe interul sârb Bojana Milic, două piese importante în angrenajul echipei antrenate de Aurelian Roșca. O remarcă pozitivă este prezența pe lista marcatoarelor a junioarelor Iasmina Ichim și Mirabela Coteț, care va fi o amintire frumoasă pentru ele, într-un meci cu echipa campioană a României.

Vâlcea a condus tot meciul, echipa din Brăila reușind o singură dată să egaleze, la 4-4. La acest scor Czeczi a ratat singura oportunitate a Dunării de a trece la conducere, dar a irosit o aruncare de la 7 metri, la care Ciucă a deviat mingea în bară.

În minutul 41 Dunărea s-a mai apropiat la un singur gol, dar pe final de meci a avut 10 minute în care nu a marcat și le-a dat posibilitatea gazdelor să se desprindă la 6 goluri, cea mai mare diferență de scor din această partidă.

Portarul echipei gazdă, Marta Batinovic a făcut o partidă mare în meciul cu echipa lui Aurelian Roșca, reușind 13 parade, dintre care 8 în repriza secundă. O contribuție importantă la numărul mic de goluri marcate de echipa brăileană au avut-o și cele două intervenții ale celuilalt portar, Diana Ciucă, care a parat două aruncări de la 7 metri, executate de Tiron și Czeczi.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Elena Dache -4, Bianca Tiron -3, Marina Dmitrovic -3, Alina Czeczi -2, Nicoleta Safta -2, Aneta Udriștioiu -2, Mirabela Coteț -1, Iasmina Ichim -1. Au mai jucat: Elena Șerban – 8 intervenții, Cătălina Preda, Ștefania Epureanu, Carmina Manea, Natasha Krnic, Diana Axinte.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat: Norgard – 6 goluri, Gonzalez -4, Fernandez -4, Glibko -3, Lopez -3, Elghaoui -2, Băcăoanu -1 și Liscevic -1. În poartă, Batinovic a avut 13 intervenții reușite, iar Ciucă a apărat două aruncări de la 7 m.

În etapa a II-a, HC Dunărea Brăila va juca tot în deplasare, la Corona Brașov. Meciul se va juca duminică, 8 septembrie, de la ora 15.30.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •