Sport

Dunărea Brăila a revenit de la -6 goluri și s-a impus cu 28-25 la CSM Slatina

Dunărea Brăila a revenit de la -6 goluri și s-a impus cu 28-25 la CSM Slatina

HC Dunărea Brăila și-a trecut în cont a opta victorie din acest sezon al Ligii Florilor Moll, după victoria cu 28-25 în deplasarea de la Slatina. Echipa brăileană a reușit să-și apropie victoria în ultimele 10 minute ale meciului, după ce până atunci nu a condus niciodată pe tabela de marcaj, iar gazdele au avut de două ori 6 goluri în plus, în primul sfert de oră al jocului.

Brăila a început slab meciul de la Slatina și gazdele au condus cu 2-0 și 3-1. Apoi, de la scorul de 3-2 în minutul 7, în două minute gazdele s-au detașat la 5 goluri, scor 7-2. Constantinescu a redus din handicap, apoi Slatina a marcat de două ori la rând prin Popescu și Chitacu și în minutul 11 diferanța s-a mărit pentru prima dată la 6 goluri.

Cârligeanu a marcat pentru 10-4 și a fost ultima dată când gazdele au avut 6 goluri. Brăila a marcat apoi de trei ori la rând prin Tiron, Constantinescu și Tamires, dar după de Dmitrovic a ratat o aruncare de la 7 m, Popescu a majorat diferența la 5 goluri, scor 13-8 în minutul 20. Dunărea a înscris apoi de 4 ori legat și s-a apropiat la un singur gol în minutul 23, 13-12.

Brăila putea să egaleze la 13, dar Tamires a ratat singură pe semicerc cu portarul Stan. În loc de 13-13 a fost 14-12 după un gol de la 7 m marcat de Popescu. Udriștioiu a redus diferența la un gol, tot de la 7 metri, dar la pauză scorul a fost 16-13, stabilit după golurile marcate de Popescu și Cârligeanu.

După pauză Ostase a marcat primul gol, după care Brăila a înscris de 3 ori la rând și în minutul 37 s-a apropiat din nou la un singur gol de echipa gazdă. În minutul 40 Brăila a egalat la 18, după două goluri la rând marcate de Tiron, iar în minutul 50 a trecut pentru prima dată în acest meci la conducere, scor 21-22, tot după un gol marcat de Tiron.

Safta și Czeczi au dus Brăila la 3 goluri avantaj în minutul 51, scor 21-24, însă gazdele au egalat la 24 în minutul 55. Slatina a pierdut câteva atacuri și Brăila a marcat de două ori prin Czeczi. Chitacu a redus diferența la un gol, dar Tiron și Udriștioiu, de la 7 metri, au stabilit rezultatul final, CSM Slatina – HC Dunărea Brăila 25-28 (16-13).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron – 7 goluri, Aneta Udriștioiu -5, Alina Czeczi -4, Claudia Constantinescu -4, Morena Tamires -2, Nicoleta Safta -2, Marina Dmitrovic -2, Elena Dache -1, Natașa Krnic -1.

Pentru CSM Slatina au marcat: Popescu -8, Ostase -6, Cârligeanu -3, Chitacu -3, Andrei -2, Stoicănescu -2 și Vădineanu -1.

HC Dunărea a urcat pe locul 6, cu 24 de puncte, la egalitate cu HC Zalău, dar cu golaveraj mai bun și un meci mai puțin decât echipa de la ardeleană. În etapa viitoare echipa brăileană va juca pe teren propriu cu Măgura Cisnădie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •