Sport

Dunărea Brăila a învins fără drept de apel pe CSU Cluj

Dunărea Brăila a învins fără drept de apel pe CSU Cluj

HC Dunărea Brăila a obținut sâmbătă seara a treia victorie consecutivă în Liga Florilor și se află pe locul 6 după primele 5 etape, la egalitate de puncte cu CSM București. Meciul cu CSU Cluj, câștigat de fetele lui Aurelian Roșca cu 33-25 (18-14), a însemnat și retragerea din activitate a Carminei Manea și a fizioterapeutului Rodica Gîrbă.

HC Dunărea a condus aproape tot meciul, cu excepția debutului de meci, când a fost 1-1 și apoi 2-2. În minutul 18 Brăila se distanțase la 6 goluri, scor 12-6, diferență care se înregistra și în minutul 28, când tabela arăta 17-11. Clujencele au marcat apoi de trei ori la rând și diferența s-a redus la 3 goluri în minutul 29. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Aneta Udriștioiu, iar atacul de final de repriză al oaspetelor a fost irosit, cu toate că au avut și un om în plus după eliminarea Biancă Tiron, Necula aruncând în blocajul brăilencelor.

Repriza secundă a început în forță pentru echipa brăileană, care a marcat primele 4 goluri și diferența de pe tabelă s-a mărit la 8 goluri, scor 22-14. În minutul 41 diferența s-a mărit la 9 goluri, scor 25-16, iar în minutul 48 avansul brăilencelor era de 11 goluri, scor 28-17. Cea mai mare diferență s-a înregistrat în minutul 52, când fetele lui Roșca au condus cu 31-18. În minutul 57 tabela arăta 33-21, iar în finalul de meci clujencele au marcat de 4 ori la rând și rezultatul final a fost 33-25.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron -6 goluri, Marina Dmitrovic -5, Alina Czeczi -5, Aneta Udriștioiu -4, Ștefania Epureanu -2, Cătălina Preda -2, Bojana Milic -2, Elena Dache -2, Morena Tamires Arraujo -2, Diana Axinte -2, Nicoleta Safta -1.

Pentru CSU Cluj au marcat: Chintoan -5 goluri, Andrada Preda -2, Alexandra Dindiligan -1, Miruna Pica -2, Oana Necula -4, Diana Lazăr -4, Macarena Gandulfo – 2, Cristina Boian -1.

Liga Florilor se va întrerupe pentru meciurile echipei naționale în preliminariile Campionatului European 2020, cu echipele din Ucraina și San Marino. La naționala României sunt selecționate și două handbaliste de la Dunărea Brăila, Bianca Tiron și Aneta Udriștioiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •