Braila

DSVSA Braila verifica operatorii economici din sectorul alimentar

DSVSA Braila verifica operatorii economici din sectorul alimentar
DSVSA Braila verifica operatorii economici din sectorul alimentar
DSVSA Braila verifica operatorii economici din sectorul alimentar

În vederea verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, de către operatorii economici din sectorul alimentar, în perioada premergătoare si in timpul sărbătorilor de iarnă, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Brăila vor întreprinde, începând cu data de 23.11.2015, acţiuni de control la nivelul unităţilor de producere, procesare, comercializare, depozitare şi transport a produselor alimentare specifice acestor sărbători.

În perioada 11 – 24.12.2015, serviciul Antifraudă din cadrul direcției și serviciul Control Oficial Siguranța Alimentelor va efectua verificarea depozitelor frigorifice, alimentare a laboratoarelor de cofetarie-patiserie, a unitatilor de panificatie. În perioada 1.12 – 05.12.2015 și 14.12 – 24.12.2015 vor fi verificate pietele agroalimentare și supermarket-urile si hipermarket-urile. Acestea din urmă vor fi verificate și în perioada 28.12 – 31.12.2015. În perioada 14.12 – 24.12.2015 vor fi verificate unitățile de abatorizare, procesare carne, procesare lapte, procesare pește și produse din pescuit, măcelării, carmangerii.  În perioadele 28.11 – 02.12.2015, 14.12 – 24.12.2015 și 28.12 – 31.12.2015 DSVSA Brăila va trece la verificarea unităților de alimentație publică și pensiunilor care vor organiza mese festive cu ocazia Crăciunului și Revelionului 2015.

Până la sfârșitul lunii noiembrie se va face inventarierea trichineloscoapelor existente în dotarea cabinetelor medicale veterinare și CSVSA Brăila, urmând ca în perioada 7-24 decembrie să fie asigurată permanența pentru efectuarea examenului trichineloscopic.

Controalele efectuate vor urmări respectarea de către operatorii din domeniul alimentar a prevederilor Regulamentului CE nr.852/2004 privind igiena produselor alimentare, Regulamentului CE nr.853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, Regulamentului CE nr.178/2002 de stabilire a principiilor şi cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei alimentare.

Examenul trichineloscopic pentru porcii sacrificați în gospodăriile populației se efectuează în următoarele locații:

  • LSVSA Brăila, pentru confirmarea cazurilor pozitive și examenul cărnii de vânat (porcii mistreți)
  • CSVSA Brăila, Str. 1 Decembrie 1918 la sediul CSVSA Brăila, vis-a-vis de Piaţa Halelor şi la Staţiunea de control alimente din incinta Pieţei Halelor, programul de lucru fiind de la ora 800 la ora 1800 în zilele lucrătoare şi de la ora 800 la ora 1700 în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu data de 07.12.2015
  • Sediul fiecarei CSVC din fiecare comună a județului Brăila.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •