ProBr

Dr. Laurențiu Lupu: Blocul operator este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat la acest spital

Dr. Laurențiu Lupu: Blocul operator este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat la acest spital

Șeful Blocului Operator din Spitalul Județean de Urgență Brăila, medicul chirurg Laurențiu Lupu a precizat astăzi, într-o conferință de presă că noul Bloc Operator este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat la acest spital.

Medicul Laurențiu Lupu a precizat că timp de doi ani s-a operat în primele 6 săli de operație finalizate, în timp ce se lucra la celelalte cinci, care au fost inaugurate de curând. Acesta a menționat că și în aceste condiții de șantier și în situația în care s-au realizat 3486 de intervenții chirurgicale în primele 6 luni ale acestui an, nu s-a înregistrat niciodată o infecție din cauza actului medical.

“Noul Bloc operator este o bijuterie. Noi am dat drumul acum doi ani și am lucrat concomitent cu șantierul și am găsit mereu soluții și nu am avut niciun caz de infecție care să aibă drept cauza actul medical, și mă refer strict la Blocul Operator” a declarat Laurențiu Lupu.

La acest moment, toate cele 11 săli de operație moderne sunt gata și se lucrează la întreaga capacitate. În caz de urgență se folosesc fără diferențiere, dar sunt dedicate, cu o oarecare specializare, pentru simplul motiv că și asistenții de la Blocul Operator au specificul lor. Primele 3 săli sunt de Chirurgie generală, mai este o sală pentru Neurochirurgie, apoi Oftalmologie, plus săli pentru Chirurgie vasculară, chirurgie plastică, chirurgie toracică, ORL, Urologie și o sală pentru politraume.

În sălile din Blocul Operator există posibilitatea de a filma intervențiile chirurgicale. Postoperatorul presupune două posturi de supravegehere a 8 paturi, care ulterior va intra în funcțiune, ținând cont de faptul că este necesar un personal calificat.

Lucrările la extinderea Blocului Operator au fost începute în anul 2012 și au avut întârzieri din cauza infrastructurii spitalului. Deși lucrarea a fost terminată la finele lui 2015, instalația electrică a spitalului nu putea suporta consumul întregului bloc operator, ambulatoriului și aparatelor CT şi RMN, lucruri ce au putut fi puse la punct abia în anul 2017, când spitalul a inaugurat și noua secție ATI, alături de primele 6 săli de operații. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •