Social

Două medalii de bronz la Olimpiada Națională de matematică pentru elevii brăileni

Două medalii de bronz la Olimpiada Națională de matematică pentru elevii brăileni

Săptămâna trecută, la Deva și Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de matematică. Brăila a fost reprezentată de șase elevi, trei la gimnaziu și trei la liceu. Doi dintre aceștia s-au întors acasă cu medalii de bronz, la clasa a V-a și la clasa a IX-a.

Cel mai tânăr membru al lotului este David Constantin, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, îndrumat de prof. Gabriel Daniilescu. David a adunat premii la diverse concursuri de matematică, “Lumina Math”, “Gazeta matematică”, “10 pentru 10”. La prima sa participare la Olimpiada națională de matematică, David Constantin a câștigat o medalie de bronz cu un total de 11 puncte. La clasa a V-a, la Oimpiada desfășurată la Hunedoara, au participat 105 elevi.

La clasa a VI-a, Brăila a fost reprezentată de Elena Gabriela Dragomir, elevă tot a Colegiului “Nicolae Bălcescu”, pregătită de prof. Carmen Botea. Anul trecut ea a luat premiul II la Concursul Naţional “Dan Barbilian”. De asemenea, ea a câştigat şi marele premiu la Concursul Judeţean “10 pentru 10”. La Olimpiada de la Huneadoara, Elena Gabriela Dragomir a avut o zi mai puțin inspirată și cu doar 4 puncte s-a clasat pe locul 82 din 97 de concurenți.

Rareş Georgian Mihalcea, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, îndrumat de prof. Victor Buzea, a reprezentat Brăila la Olimpiada desfășurată la Deva. Rareş s-a clasat doar pe locul 83 din 90 de participanți.

La nivel liceal, Bogdan Popa, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, prof. coordonator Nicolae Stănică, a obținut medalia de bronz, cu 13.5 puncte. Bogdan participă pentru a treia oară la naţionala de matematică și este prima medalie pe care o câștigă.

Pentru a cincea oară la etapa naţională de matematică, Andrada Badea, elevă în clasa a X-a la Colegiul “Nicolae Bălcescu”, prof. Gabriel Daniilescu, a demonstrat de mai multe ori că poate face performanţă în acest domeniu. Are în palmares trei medalii de argint, cea mai recentă fiind câştigată anul trecut. Atunci a fost foarte aproape de aur şi s-a calificat la barajul pentru lotul lărgit. De data aceasta a ratat pentru 0.5 puncte obținerea unei medalii de bronz.

O prezenţă constantă la Olimpiadele Naționale de matematică o are și Irina Donescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Nicolae Bălcescu”, coordonată de prof. Carmen Botea. Pentru ea a fost a cincea participare naţională, anul trecut obţinând o medalie de bronz. Anul acesta a participat şi a obţinut premii la concursurile “Cristian S. Calude” şi ”Petru Moroşan”. De data aceasta a acumulat doar 3 puncte și s-a clasat pe locul 77.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •