Sport

Trei handbaliste de la HC Dunarea in lotul nationalei Romaniei

Trei handbaliste de la HC Dunarea in lotul nationalei Romaniei

zamfirescuPrima acțiune a echipei naționale de handbal feminin de după medalia de bronz cucerită în decembrie la Campionatul Mondial din Danemarca este programată în această lună. Tricolorele vor disputa meciurile din preliminariile Campionatului European contraa Norvegiei, iar apoi vor participa turneul preolimpic din Danemarca.

Față de turneul final al  Campionatul Mondial de anul trecut, din lotul României lipsesc Melinda Geiger, accidentată, Crina Pintea, Diana Petrescu și Ada Nechita, apărând în schimb Laura Popa, Florina Chintoan, Denisa Dedu, dar și trei handbaliste de la HC Dunărea Brăila, Mădălina Zamfirescu, Bianca Tiron și Aneta Udriștioiu. Aneta a fost chemată la lot în această săptămână, ea înlocuind-o pe Adriana Nechita, accidentată. Din lotul antrenat de Thomas Ryde și Costică Buceschi nu lipsește brăileanca Gabriela Perianu, care anul acesta evoluează la HCM Baia Mare. De menționat că toate cele trei handbaliste de la HC Dunărea Brăila convocate la națională sunt venite sub formă de împrumut de la HCM Baia Mare, în schimbul împrumutului celui mai bun produs al handbalului brăilean, Gabriela Perianu, la echipa maramureșeană.

Lotul României:
Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Ionica Munteanu (HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov)
Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (HCM Baia Mare), Ana Maria Tănăsie (HCM Baia Mare)
Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Gabriela Perianu (HCM Baia Mare), Gabriella Szucs (HCM Baia Mare), Bianca Elena Tiron (HC Dunărea Brăila)
Centri: Eliza Buceschi (Thuringer), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Mădălina Maria Zamfirescu (HC Dunărea Brăila)
Interi dreapta: Aurelia Brădeanu (CSM Bucureşti), Patricia Vizitiu (HCM Baia Mare), Laura Popa (“U” Alexandrion Cluj)
Extreme dreapta: Aneta Udriștioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov)
Pivoți: Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan (“U” Alexandrion Cluj)

Meciurile cu Norvegia din preliminariile CE sunt programate pe 9 martie la Cluj Napoca și pe 13 martie în Norvegia. Turneul preolimpic se va desfășura în Danemarca, în perioada 18-20 martie. România (locul 3 la CM 2015), Danemarca (locul 6 la CM 2015), Uruguay (locul 3 în America) și Muntenegru (locul 4 la CE 2014) se vor bate pentru două locuri, turneul Grupei a 2-a fiind programat în perioada 17-20 martie 2016.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •