Politica

Doruleț Iorga: Susțin nevoile și oportunitățile pe care le are zona metropolitană Brăila-Galați

Doruleț Iorga: Susțin nevoile și oportunitățile pe care le are zona metropolitană Brăila-Galați

Candidatul PMP Brăila la Senat, Doruleț Iorga a vorbit despre principalele obiective pe care dorește să le implementeze în viitorul legislativ și pe care le va susține în calitate de senator.

Iorga a spus că a așezat pe hârtie o strategie, planul de măsuri, cuantificabile în spațiu și timp și din acest punct de vedere, la un moment dat, mintea i-a fost ocupată și cu alte domenii, domenii economice și sociale.

”Am adunat notițe de-a lungul anilor, astfel încât în 2015 mi-am așezat aceste notițe într-o carte. Acolo mi-am exprimat câteva puncte de vedere despre de ce nu funcționează sistemul sanitar din România, de ce nu funcționează sistemul de învățământ în România. Îmi susțin în continuare punctele de vedere și vreau să provoc întreaga clasă politică să se aplece asupra acestor aspecte, pentru că eu consider că deciziile politice dacă nu sunt puse de acord și nu respectă mecanismele și principiile economice, ele nu se realizează. Cu alte cuvinte, efectele pe care le lasă în spațiul economic și social sunt efecte negative. Am propriile mele idei, am propriile mele convingeri despre aceste domenii.” spune candidatul PMP la Senatul României.

Doruleț Iorga spune că este convins că activitatea sa în parlament va conta pentru brăileni și își aduce aminte de poveștile bunicilor legate de ce vremuri erau odată în perioada interbelică în Brăila, când Brăila stabilea prețul grâului în Europa, când activitatea economică în portul Brăila dădea tonul economic în țară, iar Brăila acum este pustie.

El spune că un vot pe care i l-ar acorda brăilenii ar fi un vot de încredere și preferă să vorbească mai puțin înainte și mai mult după, iar între timp ar vrea să demonstreze.

”În primul rând, în județul Brăila, datorită conexiunilor de afaceri cu atâtea companii cu care am avut de-a lungul anilor o bună relaționare, aș vrea să lămuresc investitorii să investească în Brăila. De exemplu, podul de la Brăila este o imensă oportunitate, dar investițiile trebuie multiplicate, pentru că acest pod trebuie să aibă drumuri; pentru ca drumurile respective să facă într-adevăr legătura și să dea utilitate acestei investiții, trebuie dezvoltată capacitatea locului, capacitatea portuară, oportunitatea zonei metropolitane Brăila-Galați care poate să descarce, care poate să fie o poartă de intrare economică în România, în zona de est.

Cu alte cuvinte aceste drumuri care vor lega podul de la Brăila vor trebui completate cu investiții economice, și aici împreună cu adminstratorii locali, indiferent de culoarea lor politică, trebuie să ne așezăm la masă și să decidem ce oportunități să oferim în general mediului de afaceri din România și nu numai, astfel încât să dezvoltăm investițiile. Dezvoltând investițiile, oamenii au o preocupare, au venituri, oamenii având venituri, se simt din nou aparținând locului și poate cei care au plecat se vor întoarce sau poate că fenomenele sociale, să le spunem așa, negative vor dispărea.  Trebuie să punem administrația pe de-o parte și cei care au de gând să investească, pe de altă parte. Cererea și oferta” a spus Doruleț Iorga. 

Candidatul PMP la Senat spune că nu poate da garanții pentru ca proiectele propuse să fie puse în practică, pentru că nimeni nu poate să ofere niciodată garanții, iar dacă cineva se hazardează să ofere garanții, o face populist.

”Nu poți garanta, ci poți într-adevăr promite că te străduiești faci orice îți stă în putință. Atunci când te străduiești și faci tot ce îți stă în putință e imposibil să nu realizezi ceva” spune Iorga.

Doruleț Iorga a vorbit despre faptul că în România clanurile interlope și proxenetismul sunt fenomene întâlnite mult prea des, iar Partidul Mișcarea Populară are un proiect de lege „anticlan”, pe care îl propune în Parlament.

”Înainte de toate m-aș apleca asupra motivației pentru care aceste fenomene există pentru că este o strânsă legătură între cauzele care generează și încurajează un fenomen de acest gen și combaterea fenomenului. Deci pentru a vorbi despre fenomenul clanurilor și proxenetismului avem nevoie de o discuție amplă și națională, nu neapărat exclusivă a Brăilei” a spus candidatul PMP la Senat.

Doruleț Iorga a vorbit și despre agricultură, spunând că în ultimii ani, agricultura din Brăila nu a fost chiar precară.

Cunosc câțiva antreprenori, agricultori care au implementat proiecte, au atras fonduri europene, au adus investiții care au dus la dezvoltarea afacerilor lor din domeniul agriculturii. Este foarte greu în ziua de azi  la Brăila să mai găsești un hectar de pământ, iar prețul pentru un hectar de pământ se apropie încet încet de prețurile europene. Asta înseamnă că business-urile funcționează, nu e o agricultură precară. Trebuie să aducem un plus-valoare și mi-am propus și eu să intervin pentru că ne-ar trebui spații de procesare și depozitare, să putem exporta. Pentru a transforma din nou România dintr-un importator de legume într-un exportator de legume, programul de investiții trebuie să continuie, să sprijinim acești fermieri. În zonele Brăila, Galați, oamenii au aceste probleme, că nu sunt dezvoltate investiții și sunt obligați ca roadele pământului să le vândă de la tarabă. Cât despre industrie, Brăila nu mai are industrie din ‘97.  Având în vedere poziția geografică, care deschide multe oportunități de investiții, domeniile sunt vaste. Se pot dezvolta orice fel de industrii, important este să ne punem de acord, decidenții locali și antreprenorii, pentru a crea facilități pentru antreprenori și a dezvolta parcuri industriale.  Să nu uităm, suntem la Dunăre, dar asta nu înseamnă că e un avantaj dacă nu îl punem în valoare. Aici este nevoie de o strategie națională. Brăila are avantajul de a fi ultimul pod maritim de pe Dunăre, navele care ajung în portul Constanța pot ajunge la fel de bine și în portul Brăila. Este vorba de nevoia unui masterplan. Aș vrea să cred că voi avea șansa din această postură de senator să fac parte din comisiile economice și să susțin din punctul de vedere al unui antreprenor nevoile și oportunitățile pe care le are zona metropolitană Galați-Brăila” a spus Doruleț Iorga.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •