Politica

Dorin Petrea dispus sa candideze din partea UNPR la primaria Braila

Dorin Petrea dispus sa candideze din partea UNPR la primaria Braila
Dorin Petrea dispus sa candideze din partea UNPR la primaria Braila
Dorin Petrea dispus sa candideze din partea UNPR la primaria Braila

Vicepreședintele UNPR, Dorin Petrea, a declarat astăzi, 1 februarie 2016, că este dispus să își asume o candidatură pentru funcția de primar al Brăilei din partea formațiunii pe care o reprezintă. 

Dorin Petrea a intrat în politică în 2012, când a ajuns consilier local municipal pe listele Alianței pentru Viitorul Brăilei. În toamna anului 2012, după refuzul fostului senator Constantin Cibu de a candida pentru un post de deputat în Colegiul 1 pe listele USL, Dorin Petrea a fost propulsat de UNPR în postura de candidat al acestei formațiuni politice sub sigla Uniunii Social Liberale (PSD-PNL-UNPR-PC).

„UNPR va merge în alegerile locale pe liste proprii pentru primari, consilieri locali și județeni. Suntem pregătiți să ne asumăm candidaturile la nivel județean, chiar eu sunt gata să intru în bătălia pentru primăria Brăilei. Vom avea liste complete de candidați, atât pentru primării, cât și pentru funcțiile de consilieri județeni și locali în toate comunele, orașele și în municipiu”, a declarat vicepreședintele UNPR.

Acesta a explicat că UNPR susține organizarea alegerilor într-un singur tur și că nu va boicota alegerile locale.

„Avem convingerea că vom obține cel puțin 10% din voturile românilor la alegerile locale. Există și posibilitatea ca în anumite localități să se formeze alianțe, cu oricare dintre partidele sau inițiativele locale, însă acest lucru nu este impus de conducerea partidului, ci la alegerea fiecărei organizații”, a precizat Dorin Petrea.

În ceea ce privește candidaturile pentru Brăila, vicepreședintele UNPR susține că bătălia se va da pe proiecte economie, sociale, culturale și sportive, iar scopul său este transformarea județului într-o regiune de dezvoltare la standarde europene.

„Ne propunem restaurarea administrației locale și județene, vrem să atragem în acest sector specialiști și profesioniști cu o viziune europeană, oameni are doresc să participe la transformarea și dezvoltarea regională a județului. UNPR este cel puțin cea de-a treia forță politică în Brăila și vom colabora la nivel local cu partenerii din Alianța de Centru-Stânga, astfel încât să obținem 10% din voturile brăilenilor în iunie”, a concluzionat Dorin Petrea.

Listele UNPR pentru alegerile locale din iunie 2016 vor fi definitivate în cursul lunii februarie, urmând să fie supuse aprobării Biroului Politic Județean al UNPR, iar ulterior Biroului Politic Permanent al partidului. Totodată, decizia UNPR este ca în localitățile în care nu există candidați confirmați, liderii locali să își asume candidaturile pentru alegerile locale din 2016.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •