Sport

Doi rugbysti braileni in lotul castigatoarei Diviziei Nationale

Doi rugbysti braileni in lotul castigatoarei Diviziei Nationale
Doi rugbysti braileni in lotul castigatoarei Diviziei Nationale
Doi rugbysti braileni in lotul castigatoarei Diviziei Nationale

S-a incheiat cea de-a cincea editie a Diviziei Nationale de Seniori, o competitie care se desfasoara in acest format din 2011. In acest an al doilea esalon valoric a fost mult mai echilibrat si in acelasi timp mai spectaculos, lupta pentru titlu mentinand suspansul pana in ultima etapa. Stiinta Petrosani a cucerit titlul de campioana a esalonului secund si a devenit cea de-a cincea castigatoare, pentru ca pana in prezent niciuna dintre formatiile care s-au impus in precedentul sezon nu au putut sa-si apere cununa cu lauri. In lotul echipei din Petrosani sunt si doi sportivi care au debutat in rugby la Braila in cadrul clubului din localitate (R.C. Braila). Acestia se numesc Pirvu Bogdan Ionut si Paraipan Marcel Theodor.1426238734_Parvu-Bogdan

In editia 2015 a Diviziei Nationale de Seniori au pornit la drum zece echipe, doua dintre acestea in premiera, CSM U23 Bucuresti si Steaua U23 Bucuresti care nu au punctat in ecuatia promovarii, insa au adus un plus de spectaculozitate mai ales ca tigrii lui Daniel Neaga au fost castigatorii morali ai competitiei.

Studentii din Valea Jiului au pornit cu sase infrangeri in primele zece etape si poate prea putini ar fi acordat vreo sansa unei echipe invinse categoric de RC Barlad (44-0) si Politehnica Iasi (46-3) sau suprinzator in comparatie cu anii anteriori de RCM Galati, chiar pe propriul teren ori la Suceava.

Datele problemei s-au schimbat dupa etapa a XIII-a cand o noua infrangere pe propriul tren cu RC Barlad (13-22) a fost urmata de succesul de la Iasi, unde gazdele au condus cu 19-8, insa Alexandru Dan, Mirel Popescu si Razvan Barbu au intors rezultatul, iar Stiinta Petrosani s-a impus cu 22-19.

Au urmat victoriile impotriva celor de la CS Navodari si RCM Galati, totul culminand cu un nou succes in fata navodarenilor in Play-Off, practic partida in care s-a scris istoria acestui sezon, pentru ca a dat posibilitatea ca patru echipe sa ramana cu sanse egale in lupta pentru titlul de campioana.

In ultima etapa cand s-a stabilit si campioana acestei editii rezultatele au fost:

C.S.Stiinta Petrosani-C.S.Politehnica Unirea Iasi 18-12

R.C.M.Galati-C.S.Navodari 20-15

Pentru Stiinta Petrosani aceasta este cea de-a treia promovare in SuperLiga CEC Bank, anterioarele doua nerealizandu-se din motive financiare si organizatorice, la acest capitol Politehnica Iasi fiind singura echipa din istoria DNS care a facut pasul in primul esalon valoric dupa succesul din 2011, editia inaugurala.

Dupa trei ani de juniorat la Braila, Pirvu Bogdan Ionut si Paraipan Marcel Theodor au fost transferati la L.P.S. Focsani la echipa de juniori I a acestui club. Evolutia la echipa din Focsani a fost foarte buna astfel in editia 2011-2012 a Campionatelor nationale de juniori I atat la rugby in 15 cat si la rugby in 7, L.P.S. Focsani a devenit vicecampiona avand ca jucatori titulari pe cei doi jucatori amintiti precum si alti doi jucatori transferati de la Braila: Closca Viorel-jucator la R.C.M. Galati si internationalul Antonescu Marius participant la ultima editie a Cupei Mondiale, actualmente jucator la Tarbes, in Franta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •