Sport

Doar cu aruncările Gabrielei Perianu nu se câștigă un meci

Doar cu aruncările Gabrielei Perianu nu se câștigă un meci
Doar cu aruncările Gabrielei Perianu nu se câștigă un meci
Doar cu aruncările Gabrielei Perianu nu se câștigă un meci

Naționala României a pierdut lamentabil ultimul meci al turneului de pregătire din Ungaria, la 10 goluri diferență, după ce la pauză s-a intrat la egalitate. Brăileanca Gabriela Perianu și-a luat de mai multe ori responsabilitatea de a arunca la poartă de la distanță, în stilul caracteristic, reușind să înscrie 8 goluri, dar având și alte aruncări care au fost parate de portarii Ungariei sau nu și-au atins ținta.

Prima repriză a fost una echilibrată, în care Ungaria nu s-a desprins la mai mult de trei goluri, ultima dată în minutul 28, pentru ca pe finalul primelor 30 de minute Brădeanu, Perianu și Manea să înscrie ultimele trei goluri și să egaleze la 15.

Repriza a doua părea să înceapă sub bune auspicii pentru naționala condusă de Gheorghe Tadici, Manea aducând România în avantaj. După golul marcat de Laura Oltean pentru 17-16, româncele au cedat teren și în minutul 39 erau conduse din nou la două goluri, scor 17-19. În minutul 44 Buceschi a transformat o aruncare de la 7 m și tabela arăta 20-21, dar au urmat 10 minute de dezastru, în care România nu a marcat nici un gol și în minutul 54 Ungaria conducea cu 20-28. Abia în acest minut Perianu a marcat următorul gol al echipei noastre, pentru ca cu patru minute înaintea finalului Ungaria să se distanțeze la 9 goluri, scor 21-30. Perianu și Buceschi de la 7 m au marcat ultimele goluri ale României în minutul 58, dar în ultimele două minute maghiarele au mai marcat de trei ori și au obținut o nesperată victorie la 10 goluri, scor 23-33, după ce în minutul 33 România conducea cu un gol pe tabela de marcaj.

Pentru România au marcat: Gabriela Perianu -8, Eliza Buceschi -3 (toate de la 7 m), Laura Oltean -3, Oana Manea -3, Eliza Ardean Elisei -3, Aurelia Brădeanu -2 și Laura Chiper -1.

Cu două înfrângeri și o victorie chinuită cu Angola, echipa selecționerului Gheorghe Tadici a demonstrat că deși e compusă din multe jucătoare de mare valoare, nu are o idee de joc clară, de multe ori jucătoarele României jucând după ce știau ele de la echipele de club. Se pare că atunci când nu poate pune presiune pe arbitrii, Gheorghe tadici e doar un antrenor care are ochi pentru jucătoarele talentate, dar pe care nu știe să le așeze în teren, mai ales atunci când acestea încep să aibă și ele personalitate.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •