Administratie

Discuții aprinse și jigniri la proiectul de aprobare a DALI-ului pentru Modernizarea străzilor din cartierul Comorofca

Discuții aprinse și jigniri la proiectul de aprobare a DALI-ului pentru Modernizarea străzilor din cartierul Comorofca

Consilierii municipali au aprobat astăzi Documentația de Avizare Lucrări de Investiții și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizare străzi cartier Comorofca”, în valoare totală de 19.473.021,87 lei, inclusiv TVA.

Proiectantul este o firmă din Botoșani, iar absența sa de la discutarea acestui proiect a stârnit tensiuni în Consiliul Local. Consilierul Lucian Căprariu a sesizat o inadvertență în calculul punctajelor din analiza comparativă a celor două soluții propuse. În calculul prezentat soluția rutieră tip suplă era dată câștigătoare cu 89 de puncte, în timp ce soluția rigidă, cu betonarea străzilor, totaliza doar 83 de puncte. Prin adunarea efectivă a punctajelor, rezultatul era însă altul, soluția rigidă întrunind 92 de puncte, în timp soluția de asfaltare a străzilor întrunea doar 83 de puncte. Primarul Dragomir a spus că își asumă împreună cu aparatul tehnic soluția de asfaltare, așa cum s-a făcut în toate cartierele.

La un moment dat, consilierul PNL, Adrian Tabarac a spus că acest cartier al Brăilei pare blestemat, pentru că acum când există un proiect de modernizare a străzilor în acest cartier, acesta este unul greșit, cu erori în calculul punctajelor celor două soluții propuse.

”Votăm un proiect care nu este fundamentat corect” a spus Tabarac.

Consilierul PSD Sorin Boșneag, care a reușit să se logheze mai târziu la desfășurarea ședinței, a avut o ieșire necontrolată și i-a înjurat colegii consilieri care contestau corectitudinea proiectului, după ce discuțiile, cu privire la proiectul de hotărâre care viza modernizarea străzilor în cartierul Comorofca deveneau interminabile.

După intervenția consilierului PNL, Adrian Tabarac, care a solicitat să fie sunat proiectantul pentru a da explicații față de diferența de punctaj, Sorin Boșneag a avut o reacție nefericită: ”Păi de ce n-ați făcut-o până acum, tu-va muma-n c_r!”

După acest moment, microfonul consilierului Sorin Boșneag a fost tăiat, iar ulterior acesta a revenit și și-a cerut scuze în fața colegilor.

Proiectul a fost adoptat în forma propusă cu 20 de voturi pentru și 7 abțineri, dar rămâne întrebarea de ce a doua soluție prezentată de proiectant a fost una care oricum nu era luată în calcul pentru a fi pusă în practică.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •